MSB acı haberi duyurdu | Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde 1 asker şehit 1 asker yaralı

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe – Kilişt operasyonu bölgesinde hain teröristlerin sızma girişimi sebebiyle 1 askerimizin şehit olduğunu 1 askerimizin de yaralandığını duyurdu.

MSB acı haberi duyurdu | Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde 1 asker şehit 1 asker yaralı
Yayınlanma:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde meydana gelen sızma teşebbüsüne dair bir açıklama yayımladı. MSB, paylaştığı bildiride şu bilgilere yer verdi:

"Pençe-Kilit Operasyonu alanında, 11 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşen bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen taciz ve sızma girişimi sonucunda Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personel derhal hastaneye nakledilerek tedavi sürecine başlanmıştır."

Açıklamada, bölgedeki operasyonların kararlılıkla devam ettiği belirtilerek, "Bu olayda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize ise acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Pençe- Kilit operasyonları bölgesinde Irak’ın kuzeyinde 22 ve 23 Aralık 2023 tarihlerinde de teröristler sızma girişiminde bulunmuştu ve 12 askerimiz şehit olmuştu.

MSB ayrıca 11 Ocak tarihinde tatbikat esnasında rahatsızlanan bir askerin şehit olduğunu açıklamıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.