MSB açıkladı: ''Son bir haftada 72 terörist etkisiz''

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir haftada yürütülen operasyonlar sonucu 72 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında konuşan MSB Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, yılbaşından bu yana toplamda bin 427 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

MSB açıkladı: ''Son bir haftada 72 terörist etkisiz''
Yayınlanma:

Tuğamiral Zeki Aktürk, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütlerine karşı mücadelelerini kesintisiz olarak sürdürdüklerini vurgulayarak, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyonlarda ciddi sonuçlar aldıklarını ifade etti. Bu kapsamda, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde teröristlere ait depo, sığınak ve mağaralarda tonlarca patlayıcı madde ile çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini aktardı. Aktürk, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz terör yuvalarına kilit vurmaya kararlılıkla devam etmektedir." dedi.

KAHRAMAN ŞEHİT BAHADIR RIDVAN TALAY’A VEFA

Aktürk, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 12 Temmuz’da meydana gelen patlamada şehit olan İstihkâm Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Rıdvan Talay'a Allah’tan rahmet diledi.

IRAK İLE İŞ BİRLİĞİ VE ORTAK MÜCADELE

Aktürk, terörle mücadele kapsamında Irak Merkezi Hükümeti ve Bölgesel Yönetim ile olumlu adımlar attıklarını, bu iş birliğinin terör örgütündeki çözülmeyi hızlandırdığını belirtti. "Bölgede 800 köyü zorla boşaltan, köyleri ateşe veren, yerleşim yerlerini ve ibadethaneleri dahi el yapımı patlayıcılarla tuzaklayan teröristlerin, eylemlerini sanki Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yapıyormuş gibi algı yaratmaya çalışması, başarılı operasyonlarla bitme noktasına geldiklerinin açık bir göstergesidir." diye konuştu.

HUDUT GÜVENLİĞİNDE SON DURUM

Hudut hattının dünya standartlarında ve teknoloji yoğunluklu sistemlerle korunduğunu vurgulayan Aktürk, son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 4’ü terör örgütü mensubu olmak üzere 340 şahsın yakalandığını, 863 kişinin ise hududu geçemeden engellendiğini açıkladı. Yılbaşından bugüne kadar hudutlardan yasa dışı geçmeye çalışırken yakalananların sayısının 6 bin 707, engellenenlerin ise 65 bin 225 olduğunu belirtti.

İSRAİL’E SERT TEPKİ

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Aktürk, Han Yunus kentinde Filistinlilere yönelik saldırıları kınadı. Aktürk, "İsrail, Filistin halkını topyekûn katletmeye ve soykırım uygulamaya devam etmektedir." diyerek, uluslararası toplumun bu konuda aldığı kararların göstermelik olduğunu vurguladı.

ORMAN YANGINLARINA DESTEK

Aktürk, orman yangınlarının söndürülmesine yönelik destek faaliyetlerine de değindi. Bugüne kadar 12 ayrı yerde meydana gelen orman yangınlarına 28 helikopter ile 723 sorti yapıldığını, ayrıca Aydın/Söke’deki kâğıt fabrikasında çıkan yangının söndürülmesine 2 helikopter ile 32 sorti ile destek sağlandığını belirtti.

PERSONEL VE ASKERİ ÖĞRENCİ ALIMLARI

Son olarak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2024 Yılı Uzman Erbaş Temini aday değerlendirme sürecinin devam ettiğini belirten Aktürk, Millî Savunma Üniversitesi 2024 Yılı Askerî Öğrenci Temini Seçim Aşaması Faaliyetleri'nin 20 Temmuz’da tamamlanacağını açıkladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.