MSB orman yangınları için bölgede!

Türkiye'nin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarıyla mücadele devam ederken, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait 15 helikopterle yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

MSB orman yangınları için bölgede!
Yayınlanma:

MSB tarafından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin farklı illerdeki orman yangınlarına müdahale ettiği belirtilerek, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, 6 helikopter ile İzmir'in Menderes ilçesinde, 2 helikopter ile İzmir'in Karşıyaka ilçesinin Yamanlar mevkisinde, 2 helikopter ile İzmir'in Urla ilçesinde, 3 helikopter ile Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde, 2 helikopter ile Bolu'nun Göynük ilçesinde olmak üzere toplam 15 helikopterle havadan mücadeleye devam ediyor," ifadelerine yer verildi.

YANGINLAR FARKLI BÖLGELERDE SÜRÜYOR

İzmir, Aydın ve Bolu başta olmak üzere farklı bölgelerde devam eden orman yangınlarına müdahale, zorlu hava koşullarına rağmen karadan ve havadan sürdürülüyor. MSB, yangınlara etkin bir şekilde müdahale etmek için tüm imkanlarını seferber ederek, helikopterleriyle yangın söndürme ekiplerine büyük destek sağlıyor.

KRİTİK BÖLGELERDE HIZ KESMEDEN MÜDAHALE

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin İzmir'in Menderes, Karşıyaka (Yamanlar), Urla; Aydın’ın Bozdoğan ve Bolu’nun Göynük ilçelerindeki yangınlara odaklandığı belirtilerek, yangınların kontrol altına alınması için çalışmaların hız kesmeden sürdürüldüğü vurgulandı.

Yangın söndürme çalışmalarında görev alan helikopterler, alevlerin yoğunlaştığı bölgelere su taşıyarak yangınların yayılmasını önlemeye çalışıyor. Ekiplerin havadan ve karadan yaptığı müdahalelerle, orman yangınlarının kontrol altına alınması ve soğutma çalışmalarının hızlandırılması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.