MSB: ''Son bir haftada 42 terörist etkisiz hâle getirilmiştir''

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) son bir haftada 42 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

MSB: ''Son bir haftada 42 terörist etkisiz hâle getirilmiştir''
Yayınlanma:
Güncelleme:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) terörle mücadele kapsamında son bir haftadır hayata geçen operasyonların detaylarını paylaştı. MSB, son bir haftada 42 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta gerçekleştirilen "Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı"nda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terör örgütleri başta olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini artan bir şiddet ve tempoda sürdürdüğünü belirtti.

MSB: “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 42 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1 Ocak’tan itibaren bin 271’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 614’e ulaşmıştır.”

"İYİ KOMŞULUK İLİŞKİLERİ VE MÜTTEFİKLİK RUHUNA UYGUN ÇÖZÜM..."

Tuğamiral Aktürk, Suriye'nin kuzeyindeki operasyon bölgelerinde güvenlik ve istikrarın sürdürülmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirterek, "Terör örgütü tarafından harekat bölgelerimize bu yılın başından itibaren 317 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, bu saldırılara misliyle karşılık verilerek 23’ü son bir haftada olmak üzere 926 terörist etkisiz hale getirilmiştir." dedi.

Yunanistan ile son dönemde gelişen olumlu havanın devamına yönelik gayretlerin devam ettiğini aktaran Aktürk, "Amacımız, Ege ve Doğu Akdeniz’deki sorunlarımızı uluslararası hukuka, iyi komşuluk ilişkilerine ve müttefiklik ruhuna uygun bir şekilde çözüme kavuşturmaktır." diye konuştu.

Azerbaycan tarafından Karabağ'da gerçekleştirilen antiterör operasyonuna da değinen Aktürk, şunları söyledi:

"Azerbaycan tarafından kendi egemen toprakları üzerinde gerekli gördüğü tedbirleri almak, gayrimeşru Ermeni silahlı unsurlarınca uzun süredir devam eden saldırı ve provokasyonları engellemek adına Karabağ’da başlatılan askeri operasyonu, sonrasında alınan ateşkes kararını ve bölgedeki son gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Can Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü koruma yönünde attığı adımları, Azerbaycan ve Ermenistan arasında kalıcı barışın tesis edilmesine yönelik samimi çabaları desteklediğimizi, 'iki devlet, tek millet' anlayışıyla kederde ve kıvançta bir ve beraber olduğumuz Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz."

Kasırga felaketi nedeniyle uluslararası yardım çağrısında bulunan Libya’ya ilk yardım elinin Türkiye tarafından uzatıldığını hatırlatan Aktürk, Hava Kuvvetlerine ait nakliye uçakları ile AFAD’ın arama-kurtarma ekipleri ve yardım malzemelerinin naklinin yapıldığını, TCG Sancaktar, TCG Bayraktar ve TCG Osmangazi ile yardımların bölgeye ulaştırıldığını belirtti.

Faaliyetlerin devam ettiğini aktaran Aktürk, "Ülkemizin, 500 yıllık tarihi bağlarımız olan dost ve kardeş Libya halkına sağladığı, sağlamaya devam ettiği destek ve yardımlar batı-doğu ayrımı olmaksızın Libya’nın tamamını kapsamayı sürdürmekte ve bu durum Libya’da tek ses olacak şekilde memnuniyet oluşturmaktadır" diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.