MSB: Son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Aktürk, haftalık basın bilgilendirme toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

MSB: Son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirildi
Yayınlanma:

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Aktürk, Millî Savunma Bakanlığının, ülkemizin ve vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için azim ve kararlılıkla görevlerini yerine getirdiğini vurguladı. Ayrıca, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri başta olmak üzere millî birlik ve beraberliğe tehdit oluşturan örgütlere karşı yürütülen operasyonlara dair bilgiler paylaştı.

Son bir haftada 63 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Aktürk, 1 Ocak 2023'ten bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 541'e ulaştığını ifade etti. Suriye'de gerçekleştirilen saldırılara karşı misliyle verilen karşılıkla 42 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Sınırların ve halkın güvenliği için alınan tedbirler sayesinde son bir haftada 188 kişinin yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalandığını belirten Aktürk, bu kişilerden 7'sinin terör örgütü mensubu olduğunu kaydetti.

Tuğamiral Aktürk ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ulusal ve uluslararası eğitim ve tatbikat faaliyetlerine de değindi. NATO, ABD ve çok uluslu birliklere yönelik eğitim ve iş birliği faaliyetlerinin sürdüğünü ve DYNAMIC FRONT 2024 Tatbikatı'nın planlandığını ifade etti. Ayrıca, Türk Yıldızları'nın Suudi Arabistan'da gösteri uçuşu gerçekleştireceğini belirtti.

Son olarak, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın talebi doğrultusunda 40 adet yeni F-16 Blok-70'in tedariki ve mevcut 79 adet F-16'nın modernizasyonu talebinin ABD kongresinde onay sürecine girdiğini duyurdu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.