MSB'den '3. Dünya Savaşı' için net açıklama!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından düzenlenen Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda, olası bir 3. Dünya Savaşı senaryosuna ilişkin önemli açıklamalarda bulunuldu. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, “Ordumuzun her türlü senaryoya hazır olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

MSB'den '3. Dünya Savaşı' için net açıklama!
Yayınlanma:

MSB yetkilileri, savunma ve güvenlik değerlendirmeleri çerçevesinde güncellenmesi gereken tüm planların yeni değerlendirmeler ışığında yapıldığını belirtti. Tuğamiral Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) dinamik yapısına vurgu yaparak, “TSK, dünyanın birçok noktasında barışı destekleme faaliyetleri de icra eden, kendi planlarını ve lojistik süreçlerini test etmiş ve onaylatmış bir ordu” dedi.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK

Toplantıda terörle mücadele operasyonlarına ilişkin de bilgi verildi. Aktürk, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde son iki haftada 89 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 2024 yılı başından itibaren toplam 1270 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 5 PKK’lı teröristin Habur'daki hudut karakoluna teslim olduğu belirtildi.

SINIR GÜVENLİĞİ VE YASA DIŞI GEÇİŞLERLE MÜCADELE

Son iki haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 486 şahsın yakalandığını ve 2 bin 581 kişinin hududu geçemeden engellendiğini açıklayan Aktürk, 1 Ocak'tan itibaren yakalanan toplam şahıs sayısının 5 bin 215, engellenen kişi sayısının ise 62 bin 217 olduğunu bildirdi.

FETÖ İLE MÜCADELE SÜRECEK

Aktürk, FETÖ ile mücadelenin hassasiyetle devam ettiğini ve yeni bilgi ve belgeler ışığında operasyonların sürdüğünü belirtti. Son günlerde bazı muvazzaf askerlerin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak, “TSK FETÖ ile mücadelede en hassas olan kurumlardan biri” dedi.

GAZZE’DE KALICI BARIŞ VE BÖLGESEL İSTİKRAR

Tuğamiral Aktürk, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına dikkat çekerek, bu saldırıların bölgesel istikrarı tehdit eder hale geldiğini ve daha büyük çatışmalara yol açabilecek her türlü adımdan kaçınılması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin önceliğinin Gazze'de katliamın sona ermesi ve bölgede kalıcı barışın tesis edilmesi olduğunu belirtti.

AFETLERLE MÜCADELE VE ORMAN YANGINLARI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin orman yangınları ve diğer afetlerle mücadelede ilgili bakanlık ve kurumlarla tam bir koordinasyon içinde çalıştığını belirten Aktürk, İzmir, Denizli ve Çanakkale’deki orman yangınlarının söndürülmesi amacıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 8 helikopterin 214 sorti yaparak destek sağladığını açıkladı.

TÜRK KARA KUVVETLERİNİN 2233. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

Toplantıda ayrıca, Türk Kara Kuvvetlerinin 2233. kuruluş yıl dönümü kutlandı. Aktürk, Metehan'dan Mustafa Kemal Atatürk'e kadar kahraman komutanlar yetiştirerek nice zaferler elde eden Türk Kara Kuvvetlerinin bu gurur dolu yıl dönümünü kutladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.