MSB bilgilendirme toplantısı düzenledi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlar kapsamında son bir haftada 41 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlenen basın toplantısında, dün TUSAŞ’ın Ankara Kahramankazan tesislerine gerçekleştirilen terör saldırısını lanetledi ve şehitler için dua etti.

MSB bilgilendirme toplantısı düzenledi
Yayınlanma:

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Aktürk, terörle mücadele azminin kararlılıkla süreceğini belirterek, "Son bir hafta içinde 18-21 Ekim tarihlerinde Hakurk ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekâtlarıyla birlikte toplamda 41 terörist etkisiz hale getirildi," dedi. 1 Ocak'tan bu yana Irak’ta 1,171, Suriye’de ise 1,064 teröristin etkisiz hale getirildiğini ekleyerek, toplam sayının 2,235 olduğunu ifade etti.

aa-20241024-35999187-35999179-msbde-basin-bilgilendirme-toplantisi-yapildi.jpg

HAVA HAREKATLARI VE HEDEFLER

Dün gerçekleştirilen hava harekâtları hakkında bilgi veren Aktürk, Irak ve Suriye’de teröristlerin sığınak, depo ve tesislerini hedef alan 47 hedefin imha edildiğini belirtti. Kullanılan mühimmatın yerli ve milli kaynaklardan olduğunu vurgulayan Aktürk, operasyonların devam edeceğini bildirdi.

Ayrıca, Hakurk bölgesindeki arama tarama faaliyetlerinde, teröristlere ait 10 konkurs tanksavar füzesi, 7 SA 7B hava savunma füzesi, 2 mayın ve 6,000 uçaksavar mühimmatı ele geçirildiği aktarıldı. Terör örgütünden kaçan iki PKK'lı teröristin de güvenlik güçlerine teslim olduğu bilgisi paylaşıldı.

HUDUT GÜVENLİĞİ VE UYUŞTURUCU YAKALAMALARI

Aktürk, Türkiye'nin hudutlarının sıkı güvenlik tedbirleriyle korunduğunu vurguladı. Son bir haftada, 2’si terörist olmak üzere 261 kişinin yakalandığını, 1,568 kişinin ise sınırdan geçişinin engellendiğini belirtti. 1 Ocak’tan bu yana toplamda 12,134 kişinin yakalandığını ve 83,875 kişinin sınırdan geçişinin engellendiğini söyledi. Ayrıca, Van hudut hattında yapılan arama taramalarında 72 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiği kaydedildi.

BÖLGESEL VE KÜRESEL BARIŞ ÜZERİNE

Tuğamiral Aktürk, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in, SAHA EXPO Fuarı kapsamında kardeş ve dost ülke bakanlarıyla bir araya geldiğini belirtti. Güler’in Kosova, Karadağ, Kuzey Makedonya gibi ülkelerle askeri alanlarda işbirliği anlaşmaları imzaladığını ifade etti.

Ayrıca, Aktürk, İsrail’in devam eden saldırılarına dikkat çekerek uluslararası toplumun derhal harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

aa-20241024-35999187-35999177-msbde-basin-bilgilendirme-toplantisi-yapildi.jpg

ASKERİ EĞİTİM VE TATBİKATLAR

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eğitim ve tatbikat faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti. Türkiye, Akdeniz’deki Neptune Strike tatbikatına katılırken, Denizkurdu-1 tatbikatının da başarıyla devam ettiğini duyurdu. Tatbikata 92 su üstü gemisi, 7 denizaltı ve çok sayıda hava aracı iştirak ediyor.

SAVUNMA SANAYİ VE GELECEK FAALİYETLER

Aktürk, SAHA EXPO 2024 Fuarı’nda MSB ve bağlı kuruluşlarının projelerini sergilediklerini, ayrıca yerli ve milli fırkateynlerin halkın ziyaretine açılacağını açıkladı.

CUMHURİYET BAYRAMI HAZIRLIKLARI

Tuğamiral Aktürk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları hakkında bilgi vererek, bu yıl birçok etkinlik düzenleneceğini duyurdu. Anıtkabir’de törenler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tebrikatlar ve halkın katılacağı geçit törenleri planlanıyor.

Toplantı, TSK’nın kararlılığının ve azminin altını çizen Aktürk’ün mesajlarıyla sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.