Muammer Avcı: ''Tamamladığımız 56 derslikli ve 3 okulumuzu eğitime kazandırıyoruz!''

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, inşaatı tamamlanan üç okulun 2024-2025 eğitim-öğretim yılında eğitime kazandırılacağını açıkladı. Milletvekili Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen bu projelerin Zonguldak’ın eğitim kalitesini yükselteceğini belirtti.

Muammer Avcı: ''Tamamladığımız 56 derslikli ve 3 okulumuzu eğitime kazandırıyoruz!''
Yayınlanma:

Milletvekili Avcı, Zonguldak’taki eğitim altyapısının güçlendirilmesi adına önemli adımlar atıldığını vurguladı. Deprem tahkiki sonucu yık-yap projesi kapsamında yeniden inşa edilen 56 derslikli üç okul, donanımlarıyla birlikte yeni eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirildi.

Projelerden ilki, 24 derslikli Merkez Bahçelievler İlkokulu, 25 milyon liralık bütçe ile tamamlandı. 8 derslikli Merkez Mithatpaşa İlkokulu’nun ise %90'ı tamamlandı ve proje bedeli 31 milyon 376 bin 200 lira. Kilimli İsmet İnönü İlkokulu da 41 milyon 580 bin lira tutarındaki yatırımla %90 fiziki gerçekleşme oranına ulaştı. Toplamda 97 milyon 956 bin 200 liralık yatırımla bu okullar, yeni dönemde eğitim vermeye başlayacak.

ZONGULDAK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ YENİDEN HİZMETE AÇILIYOR

Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi, deprem güçlendirmesi ve büyük onarım çalışmaları nedeniyle eğitimine Fener Anadolu Lisesi bünyesinde devam ediyordu. 18 milyon 516 bin lira yatırım ile tamamlanan güçlendirme çalışmaları sonrası, okul 2024-2025 eğitim-öğretim yılında yeniden kendi binasında hizmet verecek.

REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ VE DİĞER YENİ YATIRIMLAR

Milletvekili Avcı, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde açılacak diğer yatırımlar arasında yer alan Rehberlik Araştırma Merkezi ve Özel Eğitim Anaokulu’nun fiziki gerçekleşme oranının %95 olduğunu belirtti. 62 milyon 733 bin 932 lira tutarındaki yatırım ile 24 derslikli bu bina, yaz döneminde tamamlanarak eğitime hazır hale gelecek. Ayrıca, 54 milyon 840 bin liralık yatırımla inşa edilen 24 derslikli Merkez Halk Eğitimi Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası da %100 tamamlandı.

EĞİTİMDE KALİTE ARTIYOR

Milletvekili Avcı, "Türkiye Yüzyılını taçlandıracak gençlerimizin daha sağlıklı şartlarda eğitim görmeleri için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Tamamlanan okullarımızın şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum," dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.