Muharrem İnce hakkında sahte paylaşım yapan Ankara Kuşu beraat etti!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye karşı sahte paylaşımlar yaptığı iddia edilen 'Ankara Kuşu' adlı sosyal medya hesabının kullanıcıları Oktay Yaşar ve Veli Koçak, 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım' suçundan yargılandıkları davada beraat etti.

Muharrem İnce hakkında sahte paylaşım yapan Ankara Kuşu beraat etti!
Yayınlanma:

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Savcı, suçun unsurlarının oluşmaması nedeniyle sanıkların beraatini talep etti ve 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Sanıklar da beraatlarını talep etti ve savunmalarını yaptı. Mahkeme, sanıkların 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım' suçundan beraatlerine karar verirken, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

İDDİANAMEDE NE YAZIYORDU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün 'sosyal medyadan sorumlu yöneticisi' Cevheri Güven ve diğer FETÖ'cü hesapların, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye karşı sahte paylaşımlar yaptığı belirtilmişti. İddianamede, İnce'ye yönelik sahte müstehcen video ve sahte dekontların, provokasyon ve tehdit amacıyla sosyal medyada dolaşıma sunulduğu vurgulanmıştı.

Bu içeriklerin, firari FETÖ'cü Güven ve diğer örgüt mensupları tarafından daha fazla kitleye ulaşması için provokasyon amaçlı paylaşıldığı ve şüpheliler tarafından da yayıldığı kaydedilmişti. İddianamede, sanıklar Oktay Yaşar ve Veli Koçak'ın 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım' suçundan cezalandırılmaları talep edilmişti, ancak sonuç olarak mahkeme, sanıkların bu suçlamadan beraat etmelerine karar vermişti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.