Musa Kazım Arıcan ASBÜ'ye yeniden rektör olarak atandı!

Musa Kazım Arıcan, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yeniden Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Üniversitesine rektör olarak atandığını duyurdu.

Musa Kazım Arıcan ASBÜ'ye yeniden rektör olarak atandı!
Yayınlanma:

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Pursaklar Kent Konseyi Başkanı Musa Kazım Arıcan, sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesine yeniden rektör olarak atandığını duyurdu.

Arıcan yaptığı paylaşımda, ''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdir ve tensipleriyle ASBÜ’ye yeniden rektör olarak atanmış bulunmaktayım. Şahsımı bu göreve layık gören Sn. Cumhurbaşkanımıza, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanımız Sn. Prof. Dr. Erol Özvar'a ve YÖK üyelerimize şükranlarımı arz ederim.'' ifadelerini kullandı.

MUSA KAZIM ARICAN KİMDİR?

Musa Kazım Arıcan, Hatay Dörtyol'da 1 Ağustos 1970 tarihinde dünyaya geldi. Ortaöğrenimini Dörtyol İmam Hatip Lisesi'nde tamamladıktan sonra, 1994 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Akademik hayatına 1995 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi olarak adım attı. Lisans eğitiminden sonra, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde "Spinoza’da Din ve Tanrı" isimli teziyle Yüksek Lisansını (1996), ve "Spinoza’nın Tanrı Anlayışı" teziyle doktorasını (2003) tamamladı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Doçent unvanını aldığı 2010 yılına kadar akademik kariyerini sürdürdü. 2012 yılından itibaren Ankara'da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde Türk İslam Düşüncesi Tarihi Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak çalıştı. 2015 yılında Profesör unvanını aldı ve aynı yıl Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine getirildi. Akademik yaşamının yanı sıra, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında da aktif rol aldı. Türk Felsefe Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2014 yılından bu yana Ankara Pursaklar Kent Konseyi Başkanlığı gibi görevleri üstlendi. Ayrıca, 2016 yılında Türkiye Yazarlar Birliği genel başkanlığına seçildi ve bu görevini sürdürüyor.

2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'nun 13. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin ilgili maddeleri gereğince, Musa Kazım Arıcan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü'ne atandı. 02.03.2020 tarihinde başladığı bu görevi halen sürdürmektedir. Arıcan, İngilizce ve Arapça dillerini bilmekte olup, evli ve üç çocuk babası.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.