Narin Güran cinayeti davasında sıcak gelişme: Aile iddiaları reddetti

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos 2024'te kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ailesi, bazı basın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan "babaevinde öldürüldüğü" iddialarına yönelik bir açıklama yaptı. Güran ailesi, bu tür haberlerin asılsız olduğunu vurguladı ve olayla ilgili kamuoyunun yanlış yönlendirilmemesi gerektiğini belirtti.

Narin Güran cinayeti davasında sıcak gelişme: Aile iddiaları reddetti
Yayınlanma:

Narin’in babası Arif Güran ile Ali Rıza Güran, Hüseyin Güran, Erhan Güran ve Mehmet Şerif Güran adına yapılan yazılı açıklamada, 6 Ekim 2024 tarihinde bazı medya organlarında ve sosyal medyada "Narin Güran'ın babaevinde öldürüldüğü kesinleşti" ve "DNA incelemesi ve daraltılmış HTS kayıtları soruşturma dosyasına eklendi" şeklinde çıkan haberler üzerine açıklama yapma gereği duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada, Narin Güran’ın kaybının ardından ailesinin yaşadığı derin acıya rağmen, sosyal medyada ve basında asılsız, temelsiz haberlerin yayılmaya devam ettiği vurgulandı. Güran ailesi, "21.08.2024 tarihinde öldürülen Narin kızımın katil veya katillerinin bulunarak en ağır şekilde cezalandırılması en büyük arzumuzdur. Ancak yaşadığımız derin acıya rağmen, ailemizin onuruna yönelik gerçek dışı iddialarla yapılan saldırılar devam etmektedir" denildi.

Aile, olay sonrası bazı sosyal medya fenomenlerinin takipçi kazanmak ve bir gazetecinin ise popülerlik sağlamak amacıyla bu trajik olay üzerinden gerçek dışı iddialar yaydığını belirterek, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Ayrıca, aile fertlerinin ifadelerinin ve röportajlarının bağlamından koparılarak kamuoyuna yanlış yansıtıldığına dikkat çekildi.

Aile, Narin’in kaybolmasının ardından güvenlik kamerası taktırıldığı bilgisinin bilinmesine rağmen, kamera kayıtlarının geçmişe dönük silindiğine dair asılsız haberlerin yapıldığını belirtti. Yine annenin çamaşır yıkama ifadesinin çarpıtılarak tüm halı ve nevresimlerin yıkandığı şeklinde yorumlandığı, Narin’in bir diğer aile bireyi Enes Güran’ın ise sigara içen iki kişiyle olan bağlantısının çarpıtılarak uyuşturucu bağımlısı olduğuna dair asılsız haberlerin yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, soruşturmanın gizliliği esasında hareket edilmesi gerektiği, aileyi yıpratan bu tür yalan haberlerin adaletin sağlanmasına engel teşkil ettiği vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi: “Cinayetin şüpheye yer bırakmayacak şekilde aydınlatılması için güvenlik kamerası görüntüleri ve raporların tamamlanmasını bekliyoruz. Adaletin tecellisi en büyük dileğimizdir.”

Aile, olayla ilgili gelişmelerin yetkili makamlarca kamuoyuna açıklanmasını beklediklerini, soruşturmanın gizliliğine ve adil yargılamaya gölge düşüren, gerçek dışı haberlerin önlenmesi için gerekli yasal başvuruları yaptıklarını duyurdu. Açıklamada son olarak, "Masumiyet karinesi gereği, suçu kanıtlanana kadar kimse suçlu ilan edilmemelidir. Ailemizi hedef alan haksız suçlamalar, toplum nezdinde algı manipülasyonuna neden olmuştur. Kamuoyunu, yalnızca yetkili makamlarca açıklanmış bilgilere itibar etmeye davet ediyoruz" denildi.

Narin Güran cinayetinin aydınlatılması ve fail ya da faillerin cezalandırılması amacıyla yürütülen soruşturmanın sonucunun adaletin yerini bulması adına büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.