Narin Güran cinayeti soruşturması tamamlanıyor: ''Hesap verecekler!''

Diyarbakır’da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturmada önemli bir aşamaya gelindi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamenin bu hafta mahkemeye sunulacağını açıkladı. Tunç, "Narin’i katledenler, Narin’e kıyanlar yargı önünde hesap vereceklerdir," diyerek davanın takipçisi olduklarını vurguladı.

Narin Güran cinayeti soruşturması tamamlanıyor: ''Hesap verecekler!''
Yayınlanma:

Adalet Bakanı Tunç, Karabük’te katıldığı AK Parti Merkez İlçe 8. Olağan Kongresi’nin ardından basın mensuplarına Narin Güran cinayetine ilişkin son gelişmeleri paylaştı. Tunç, soruşturma sürecinin titizlikle yürütüldüğünü belirterek, HTS kayıtlarından baz istasyonu verilerine, kamera görüntülerinden adli tıp raporlarına kadar birçok delilin toplandığını ifade etti. Cinayetin aydınlatılması için geniş kapsamlı bir araştırma yapıldığını söyleyen Tunç, "Narin’in cansız bedenine ulaşıldıktan sonra adli soruşturma büyük bir hassasiyetle sürdürüldü. Bu hafta iddianame mahkemeye sunulacak" dedi.

"TOPLUM VİCDANINI DERİNDEN SARSTI"

8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesi Türkiye genelinde büyük bir infial yaratmış, olay toplum vicdanını derinden sarsmıştı. Bakan Tunç, küçük kızın katledilmesinin tüm Türkiye’yi yasa boğduğunu belirterek, "Bu acı olay hepimizi derinden etkiledi. Narin’in ailesinin yaşadığı trajedi hepimizin ortak yarasıdır" şeklinde konuştu.

Tunç, adaletin gecikmeden tecelli etmesi için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını ve adaletin tecelli edeceğine olan inancını dile getirdi.

ADALETİN YERİNİ BULACAĞINA İNANÇ TAM

Adalet Bakanı’nın açıklamaları, davanın kısa süre içinde başlayacağına işaret ederken, toplumun geniş kesimlerinde adaletin hızlı bir şekilde işleyeceği beklentisini artırdı. "Narin’e kıyanlar yargı önünde en ağır şekilde hesap verecekler" diyen Tunç, yargının olaya yönelik kararlılığını vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.