Narin'in annesinden kafa karıştıran ifadeler

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen anne Yüksel Güran’ın savcılık sorgusunda verdiği ifadeler detaylandırıldı.

Narin'in annesinden kafa karıştıran ifadeler
Yayınlanma:

Yüksel Güran, savcılık ifadesinde, tutuklu amca Salim Güran ile herhangi bir ilişkisi olmadığını belirtti. Telefonundan yanlışlıkla Salim Güran’ı aradığını öne süren Güran, başka arama yapılmışsa bunun çocuklarının yapmış olabileceğini iddia etti. Ayrıca, Narin’in Kur’an kursuna gitmeden önce evde siyah şort ve tişört giydiğini, ancak evden çıkarken ne giydiğini görmediğini ve bu yüzden dışarı çıkarken ne giydiğini bilmediğini söyledi.

Güran, Narin’in kaybolduğu gün kırmızı terlik giydiğini ve diğer terliğin evde kaldığını ifade etti. Neden kırmızı terliği giydiği sorulduğunda, diğer terliğin evde olduğunu düşündüğü için kırmızı terliği tercih ettiğini belirtti. Narin’in kaybolduğunu eşine neden haber vermediği sorulduğunda ise, eşinin Batman’dan dönmekte olduğunu ve yolda telaşa kapılmaması için haber vermediğini savundu.

Anne Yüksel Güran, Salim Güran ile ilişkisi olup olmadığına dair sorulara, Salim Güran ile ilişkisinin bulunmadığını ve Narin’in Salim Güran ile ilişkisine denk geldiği için öldürülmediğini ifade etti. Ayrıca, kendi telefonundan Salim Güran’ı bir kez yanlışlıkla aradığını, başka arama yapılmışsa bunun çocuklarının yapmış olabileceğini iddia etti.

Tutuklu Nevzat Bahtiyar’ın ifadesinde, Salim Güran’ın Narin’in yaşadığı evin ahırının olduğu bölümden kendisine “Nevzat seninle işimiz var” diye bağırdığını belirttiği hatırlatıldığında, Yüksel Güran evde klima çalıştırdıkları ve pencerelerin kapalı olduğunu, bu yüzden sesi duymamış olabileceğini kaydetti.

Halıların yıkanıp yıkanmadığı sorusuna, halıları değiştirmediğini, ancak Narin kaybolduktan sonra 5 veya 6 gün içinde kardeşinin halıyı temiz halılarla değiştirdiğini ve eski halının yıkanmamış halde durduğunu söyledi. Narin’in kaybolduğu gün Salim Güran’a battaniye verip vermediği sorusuna ise, kimseye battaniye vermediğini ve olay nedeniyle evde çok kişi olduğu için Salim Güran’ın evine battaniye götürülüp götürülmediğinden haberi olmadığını ifade etti.

Salim Güran’ın aracında Narin’in DNA örneğinin bulunduğu hatırlatıldığında, Yüksel Güran ailenin Salim Güran’ın aracına hiç binmediğini, Narin’in de kendilerinden ayrı bir araçta bulunmadığını, sadece 14 Temmuz 2024 tarihinde bir nişan nedeniyle birkaç kişiyle birlikte bindiğini ve arka koltukta oturduğunu belirtti.

Nevzat Bahtiyar’ın Narin’in cansız bedenini Salim Güran’ın kendisine verdiğini beyan ettiğinin hatırlatılması üzerine Yüksel Güran, bu durumu bilmediğini, Salim Güran ve Nevzat Bahtiyar’ın iyi arkadaş olduklarını ve her zaman birlikte gördüklerini söyledi. Yüksel Güran, amca Salim Güran ile aile arasında bir husumetlerinin olmadığını ve kızına neden zarar verildiğini bilmediğini ifade etti.

Savcılığın bu ifadelerin ardından Yüksel Güran'ın "Kasten öldürme suçuna iştirak etmek" suçlamasıyla tutuklanmasını talep ettiği bildirildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.