Narin'in arama çalışmalarını engellemek için asılsız yangın ihbarı!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldıktan sonra yürütülen arama kurtarma çalışmalarının, "asılsız ihbarlar ve yanlış ifadelerle" sekteye uğratıldığı sulh ceza hakimliğinin tutuklama kararında kaydedildi. Narin Güran, 21 Ağustos'ta kaybolmuş ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde bulunmuştu.

Narin'in arama çalışmalarını engellemek için asılsız yangın ihbarı!
Yayınlanma:

Mahkeme, arama çalışmalarının bazı şahıslar tarafından yönlendirilme amacıyla yapılan asılsız ihbarlarla engellendiğine dikkat çekti. Arama kurtarma faaliyetleri sırasında köyde yangın çıkarıldığı ve güvenlik birimlerinin yanlış yönlendirildiği iddiaları gündeme geldi. Jandarma ekiplerinin, Suriyelilerin kaldığı bir çadıra yakın bir bölgede bulunan terlik üzerinden yönlendirilmesi, arama çalışmalarını olumsuz etkiledi.

ŞÜPHELİLER VE TUTUKLAMALAR

Narin Güran'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen R.A., ilk olarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, ancak daha sonra yeniden gözaltına alınarak tutuklandı. R.A., Salim Güran'ın amcası olduğu belirtilen 15 yaşındaki bir çocuk olarak olay günü tanık ifadesinde bulunmuştu. İfadesinde, olay günü sabah saatlerinde Salim Güran ile birlikte tarlada bulunduğunu iddia etti.

ÇELİŞKİLİ İFADELER

Savcılık, R.A.'ya yönelik sorgusunda, Salim Güran ile yaptığı görüşmelerin içerikleri ve zamanları hakkında çelişkili ifadeler verdiğini ortaya koydu. R.A., bu çelişkileri hatırlamadığını belirtirken, olay günü kaybolduğu bildirilen Narin’in durumu hakkında da belirsizliğini sürdürdü. R.A., Salim Güran'ın olay günü yanından ayrılmadığını savunarak, üzerine atılı suçlamaları reddetti.

TUTUKLAMA GEREKÇESİ

R.A.'nın tutuklanma gerekçesi, "Çocuğu Kasten Öldürmek" suçlamasıyla birlikte, arama kurtarma çalışmalarının hedef saptırma amacıyla engellenmesine dair somut delillerin varlığına dayanıyordu. Mahkeme, R.A.'nın suçun işlenmesindeki rolünü değerlendirdiğinde, kaçma ihtimalinin yüksek olduğunu vurguladı.

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı sürdürürken, tutuklu olan diğer şüphelilerin ifadeleri ve olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmalar devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.