NATO'dan Ukrayna açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD'nin yükünü azaltmak için NATO'nun Ukrayna'ya yönelik güvenlik yardımı ve eğitim konularında öncü rol oynayacağını duyurdu.

NATO'dan Ukrayna açıklaması
Yayınlanma:

Stoltenberg, ABD Başkanı Joe Biden ile Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, NATO'nun Ukrayna'ya sağlayacağı güvenlik yardımı ve eğitim konularında liderlik rolü üstleneceklerini vurguladı. Bu adımın Ukrayna'ya verilen destek açısından daha öngörülebilirlik ve hesap verebilirlik sağlayacağını belirtti.

Ayrıca Stoltenberg, ABD Kongresi'nin Ukrayna'ya yönelik 60 milyar dolarlık yardım kararını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. Güvenlik yardımı organizasyonlarının büyük olasılıkla Almanya'daki bir ABD askeri üssünden yapılacağını paylaşan Stoltenberg, bu durumun NATO'ya daha büyük bir rol verilmesini sağlayacağını vurguladı.

Stoltenberg ayrıca, Rusya'nın Ukrayna ile ateşkes anlaşması yapabilmesi için daha fazla toprak talep ettiğine dikkat çekerek, bu taleplerin Rusya'nın Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik bir tehdit olduğunu vurguladı.

Son olarak Stoltenberg, Ukrayna'da kalıcı ve adil bir barışın sağlanabilmesi için askeri kapasitenin güçlendirilmesinin önemine işaret ederek, bu durumun Ukrayna'nın egemenliğini ve bağımsızlığını korumasına yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.