Necip Hablemitoğlu kimdir?

2002 yılında evinin önünde suikast düzenlenerek öldürülen Necip Hablemitoğlu'nun katil zanlısı Levent Göktaş'ın yakalanmasının ardından cinayet tekrardan gündeme geldi. Peki, Necip Hablemitoğlu kimdir ve neden öldürüldü? İşte detaylar...

Necip Hablemitoğlu kimdir?
Yayınlanma:

Necip Hablemitoğlu, 28 Kasım 1954'te Ankara'da doğdu ve 18 Aralık 2002'de evinin önünde suikaste uğrayarak hayatını kaybetti.

NECİP HABLEMİTOĞLU KİMDİR?

Hablemitoğlu, Türk tarihçi ve yazardır. Suikastın failleri hâlâ bulunamamıştır. Ergenekon Davası tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım, ifadesinde Hablemitoğlu'nun ölümünü Osman Gürbüz'ün gerçekleştirdiğini ve Veli Küçük ile Muzaffer Tekin'in azmettirdiğini iddia etmiştir.

MİT Kontrterör Dairesi eski başkanı Mehmet Eymür, Hablemitoğlu'nun askeri ihalelerle ilgili bilgi sızdırdığı gerekçesiyle Ergenekon'un hedefi olabileceğini belirtmiştir. Hablemitoğlu, evli ve iki kız çocuğu babasıydı. Türkiye dışındaki Türk topluluklarının yakın tarihine odaklanan çalışmalar yaptı. Orta Avrupa ve Balkanlar'da Türk eserleri, Türk azınlıkları ve Türk şehitlikleri konularında alan çalışmalarına katılmış ve çeşitli projelerde rol aldı. Ankara Üniversitesi'nde yirmi yıl boyunca doçent doktor öğretim görevlisi olarak görev yaptı, Atatürk ilkeleri ve devrim tarihi dersleri verdi, 18 Aralık 2002 tarihindeki suikast sonucu yaşamını yitirene kadar çalışma alanına dair birçok kitap ve makale üretti.

Hablemitoğlu, 1977'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. 1977-1978 arasında 'Dilde, Fikirde, İşde Birlik' adlı aylık bir dergi yayımladı. Basın müşaviri olarak birçok kuruluşta uzun yıllar çalıştıktan sonra Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü'nde yüksek lisans ve doktora derecelerini tamamladı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.