Neden Keçiören için söylediler?
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın desteğiyle geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen, sosyal medyada büyük ilgi gören Keçiören İçin Söyle Projesi çok sevildi
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın desteğiyle geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen, sosyal medyada büyük ilgi gören Keçiören İçin Söyle Projesi, ‘Alim Gitme Pazara’ ve ‘Karpuz Kestim Yiyen Yok’ türkülerini seslendiren 32 kişinin müzik performansını gün yüzüne çıkarmıştı. Ankara’nın farklı bölgelerinde ve Keçiören’in sembolik noktalarında türkü söyleyen çeşitli meslek gruplarına mensup 32 kişiden 4’üne ulaşarak ‘Keçiören İçin Söyle Projesi’nin ardından nasıl tepkiler aldıklarını öğrendik.
GURUR VERİCİ
Gazi Hasan Çaylak, “Türkü söylemek ve bağlama çalmak benim dünyamın bir parçası” diyerek projeye katılmış. Çocukluğunda hayatına dâhil ettiği türküyü bir daha bırakmayan Çaylak, klavye ve org da çalabiliyor. Yıllardır amatör olarak Türk Halk Müziği ile uğraştığını, çalıştığı kurumda Türk Halk Müziği korosunda faal olarak türkü söylediğini belirten Çaylak, “Keçiören İçin Söyle Projesi benim için hem eğlenceli hem de bir Keçiörenli olarak gurur verici oldu. Seçmelere katılarak 32 kişilik grubun içerisine dâhil edildiğim için kendimi şanslı hissediyorum. Ayrıca amatör olarak bağlama, klavye ve org da çalabiliyorum. Askerde arkadaşlarım sürekli türkü söylememi isterdi. Askerliğimi Diyarbakır’da yaptığım için amatör olarak “Diyarbekir” isminde bir türkü yazıp, besteledim. Kışlanın içerisinde bu türküm meşhur olduğundan arkadaşlarımın dilinden düşmüyordu” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.