Nöroloji nedir hangi hastalıklarla ilgilenir?
Sinir sistemi ile ilgili hastalıkları inceleyen bir bilim dalı olarak birçok vatandaş nörolojinin hangi hastalıklarla ilgilendiğini araştırıyor. Arama motorlarında sıkça aratılan bu sorunun cevabını sizler için araştırdık....
Nöroloji, sinir sistemi ile ilgili hastalıkları inceleyen ve tedavi eden tıbbi bir uzmanlık alanıdır. Sinir sistemi, beyin, omurilik, periferik sinirler ve kasları içerir. Nöroloji uzmanları, bu sistemdeki hastalıkların teşhisini koyarlar ve tedavi etmek için cerrahi olmayan yöntemler uygularlar.
Nöroloji uzmanları, şu hastalıklarla ilgilenir:
Beyin Hastalıkları: Bunlar arasında inme (felç), epilepsi, migren, beyin tümörleri, Alzheimer hastalığı, Parkinson hastalığı gibi durumlar bulunur.
Omurilik Hastalıkları: Omurilik yaralanmaları, omurilik iltihabı (miyelit), omurilik tümörleri gibi durumlar nöroloji uzmanlarının ilgilendiği alanlardandır.
Periferik Sinir Hastalıkları: Sinir sıkışması, periferik nöropati (örneğin diyabetik nöropati), Guillain-Barré sendromu gibi durumlar periferik sinir hastalıkları kategorisine girer.
Kas Hastalıkları: Miyastenia gravis, Duchenne musküler distrofi gibi kas hastalıkları nöroloji alanında incelenir.
Otoimmün Hastalıklar: Nörolojik otoimmün hastalıklar, vücudun kendi sinir sistemine karşı saldırdığı durumları içerir. Bunlara multiple skleroz (MS) gibi hastalıklar örnek verilebilir.
Nöromüsküler Hastalıklar: Bu hastalıklar, sinir sistemi ile kaslar arasındaki bağlantıyı etkileyen durumları içerir. Bunlar arasında ALS (amiyotrofik lateral skleroz) bulunur.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.