Nuri Bilge Ceylan'dan Demirkubuz'a son uyarı!

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, 43. Antalya Film Festivali'ndeki bayılma anına dair yaptığı açıklamada, yönetmen Zeki Demirkubuz'un iddialarına cevap verdi.

Nuri Bilge Ceylan'dan Demirkubuz'a son uyarı!
Yayınlanma:

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Zeki Demirkubuz'un "algı oluşturmaya yönelik hayal ürünü iddialarla uğraştığını" belirtti.

ÜÇ MAYMUN FİLMİNDE İNTİHAL YOK

Ceylan, 2006'daki festivalde 40 derece ateşle geldiğini ve sağlık nedeniyle bayıldığını hatırlattı. Ayrıca, Demirkubuz'un 'Üç Maymun' filmini kendi senaryosundan intihalle suçlamasına karşı çıkarak, bu iddianın film üzerinde emeği geçen insanların onurunu zedelediğini vurguladı. Ceylan, Demirkubuz'un iddialarını basitçe karalamak yerine, film üzerindeki emeklere saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

BABA FİLMİ İDDİASI DOĞRU DEĞİL

Nuri Bilge Ceylan, yönetmen Zeki Demirkubuz'un 2008 Altın Portakal Ödülleri'nde 'Baba' filmini izlemediği iddiasına cevap verdi. Ceylan, yaptığı açıklamada, bu iddianın doğru olmadığını belirterek, Baba filmini izlediğini ve Cannes'daki basın toplantısında bu konuda açıklama yaptığını ifade etti. Ayrıca, Atilla Dorsay'ın sorusu üzerine Cannes'de bu filmi çok sevdiğini dile getirdiğini ve bu açıklamanın Cannes sitesindeki podcastlerde bulunabileceğini belirtti.

''BU KONU HAKKINDA DAHA FAZLA YAZMAYACAĞIM''

Nuri Bilge Ceylan, filmlerinde Zeki Demirkubuz'a yönelik herhangi bir gönderme yapmadığını belirtti. Ancak, 'Kış Uykusu' filmindeki bir repliğin, Demikubuz'u da içinde barındıran belirli bir tipolojiyi iyi tarif ettiğini kabul etti. Ceylan, Demirkubuz'un sıkça kullandığı kavramları ele alarak, "Birini küçük düşürmek, incitmek, karalamak istediğin zaman hep böyle sözler söylersin." ifadesini kullandı. Ayrıca, daha fazla polemiğe girmemek ve huzuru bozmamak amacıyla bundan sonra bu konuda yazı yazmayacağını ve gerektiğinde mahkeme yoluyla devam edeceğini belirtti. Ceylan, yeni yıl dileğinde ise herkese kavgasız dövüşsüz bir yıl dilediğini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.