O iller için kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yapıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurt genelinde gerçekleşebilecek hava olayları için vatandaşları uyardı.

O iller için kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yapıldı!
Yayınlanma:

Meteorolojiden yapılan son açıklamalara göre ülke genelinde bu hafta soğuk hava hakim olacak. Yaşanabilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla uzmanlar vatandaşları uyardı. Kuvvetli yağış ve rüzgarın olma ihtimaline karşı dikkat edilmesi gerektiği söylendi.

DOĞU ANADOLU'DA SICAKLIK DÜŞÜYOR

Bu hafta Türkiye'nin doğu kesimlerinde ve Marmara'nın güneybatı kısımlarında, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de havanın çok bulutlu olacağı açıklandı.

Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde yağmur bekleniyor. Ayrıca, Tokat, Siirt, Sinop, Kıyı Ege, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batı ilçeleri ve Antalya'nın batı kesimlerinde de yağış olması tahmin ediliyor.

Kıyı bölgelerde ve Iğdır taraflarında yağmur ve sağanak beklenirken, doğu taraflarında da karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Rize, Artvin, Ardahan, Hakkari ve Van'ın güneyinde ve Muğla Marmaris'te de kar yağışlarının gece saatlerinden itibaren etkili olması bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT

Uzmanlar kuvvetli rüzgara karşı da uyarıyor. Rüzgarın, Doğu Karadeniz'in doğu kısımlarında ve akşam saatlerinden sonra da Ege kıyılarında 40-60 km/saat olarak esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklarının da genel olarak düşük seyrettiği yurt genelinde, Doğu Anadolu'nun doğu taraflarında sıcaklık 2 ila 8 derece arasında azalacak. İç ve batı kısımlarda da 2 ila 6 derece artacak. Yurdun diğer bölgelerinde ise olağan durumun değişmeyeceği tahmin ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.