Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak? Öğrencilere telefon satışı şartları neler, kimler faydalanabilecek?

Vergisiz telefon satışı vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki, Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak? Öğrencilere telefon satışı şartları neler, kimler faydalanabilecek? Vergisiz telefon fiyatları ne kadar?

Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak? Öğrencilere telefon satışı şartları neler, kimler faydalanabilecek?
Yayınlanma:

Öğrencilere vergisiz cep telefonu satışı büyük ilgi görmeye devam ediyor. AK Parti Seçim Beyannamesinde de yer alan ÖTV ve KDV olmadan vergisiz cep telefonu satışı, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Öğrencilere vergisiz telefon satışı ekonomik olarak öğrencilere uygun fiyat durumları sunacak. Peki, Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak? Öğrencilere telefon satışı şartları neler, kimler faydalanabilecek?

1430850.jpg

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ TELEFON SATIŞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? ÖĞRENCİLERE TELEFON SATIŞI ŞARTLARI NELER, KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Vergisiz cep telefonu satışına yönelik herhangi bir tarih açıklaması bulunmuyor. Konuyla ilgili düzenlemenin 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden sonra yapılması bekleniyor. Resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada “ Gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

vergi.jpg

VERGİSİZ CEP TELEFONU ALMANIN ŞARTLARI NELER?

Cep telefonunda vergi muafiyetinden üniversite öğrencileri yararlanacak. Düzenleme bir defaya mahsus olarak gerçekleştirilecek. Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler vergisiz cep telefonundan yararlanabilecek.

VERGİSİZ TELEFON FİYATLARI NE KADAR?

Örnek olarak, Apple 14 128 GB cihazın vergisiz satış fiyatı 18 bin TL olarak belirlenirken, KDV, ÖTV ve diğer vergiler eklendiğinde bu fiyat 42 bin TL'ye yükselmektedir.

Apple'ın son ürünü iPhone 14 Pro Max'in Türkiye satış başlangıç fiyatı 59 bin TL olurken, yaklaşık 26 bin TL'sinin vergilerden oluştuğu biliniyor. Bu cihazın ise vergisiz satış fiyatının 30 bin civarında olması bekleniyor.

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum