Okul kıyafeti alışverişinde 'zorlayıcı' tablo: Ürünler cep yakıyor

11 Eylül Pazartesi günü okulların açılmasıyla birlikte veliler, okul kıyafet alışverişine yöneldi. Mağazalar kalabalıktan dolup taşsa bile, fiyatlar yine cep yaktı.

Okul kıyafeti alışverişinde 'zorlayıcı' tablo: Ürünler cep yakıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

11 Eylül Pazartesi günü ilk ders zili çalacak ve öğrencilerin yeni eğitim öğretim maratonu başlayacak. Okulların açılmasıyla birlikte okul kıyafet alışveriş maratonu da start verdi, veliler mağazalara akın etti. Ancak, zamlanan okul kıyafetleri, yine cep yaktı.

Veliler, 2023-2024 eğitim öğretim sürecinin başlamasıyla birlikte kırtasiye, çanta ve okul kıyafet alışverişine başladı. Zamlı fiyatlar ise yine cep yaktı. Geçen yıla oranla en ucuz ürün bile bu yıl 100-150 lira arasında artış gösterdi.

Ankara'da Onur Çarşısı'nda bulunan okul kıyafet satış mağazasında, her kıyafet fiyatının okula göre değiştiği de göz önüne alınarak yapılan fiyat incelemesine göre, lakos tişörtler geçen yıl 180 lira civarındayken bu yıl 360 liraya satılıyor.

untitled-1.jpg

Pantolonlar geçen yıl 180-300 lira arasında değişim gösterirken bu yıl 290-470 lira arasında değişim gösteriyor.

Tüm okul kıyafet ihtiyaçları ise geçen yıl bin 300 liraya tamamlanırken bu yıl, bin 500- 2 bin lira arasında değişim gösteriyor.

VELİLER DERT YANDI

Bu yıl ÖTV ve KDV zamlarının ardından tüm ürünlerde fiyat yükselişi gerçekleşti. Eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okul ihtiyaçları, temel ihtiyaç haline geldi. Bu süreçte veliler hem kırtasiye malzemeleri hem de okul kıyafet masraflarını karşılamakta zorluk çektiklerini ancak mecbur olduklarını belirterek, sürecin kendileri için 'zorlayıcı' olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.