Okul önünde açıkta satılan gıda tehlike saçıyor

Okul önlerinde açıkta satılan yiyecek ve içeceklerdeki mikroplar, çocuklarda karaciğer ve böbrek yetmezliğine neden oluyor hatta zekâ geriliğine bile yol açıyor

Okul önünde açıkta satılan gıda tehlike saçıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Büyükşehirlerde seyyar satıcılar konusunda birçok kurumun yetkili olmasına rağmen yetki kargaşası nedeniyle kimsenin müdahale etmediğine dikkat çeken Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, büyük tehlikeye işaret etti. Okul önlerinde seyyar tezgahlarda satılan gıdaların her türlü mikroba açık olduğunu belirlen Alparslan şöyle dedi:

"Bunlar özellikle gelişme çağındaki çocuklar için büyük tehlike yaratıyor. Bu gıdalardan çocuklarımıza gelecek mikroplarla karaciğer hastalıkları olabilir, gelişim bozuklukları olabilir, fiziksel gelişim, boyların uzamaması, organların ileriye hazırlanma sürecinin yeterince sağlanmaması oluşabilir. Böbrek, karaciğer yetmezliğine hatta zekâ gelişimine etki edebilir."

AİLELERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Okul önlerindeki seyyar satıcılardan alışveriş yapılmaması konusunda ailelere de büyük görev düştüğünü belirten Alparslan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Okul önlerindeki seyyar satıcılardan alışveriş yapılmaması konusunda öğretmenlere ve diğer kontrol mekanizmalarıyla birlikte ailelere de görev düşüyor. Yani eğitimde aileler, öğretmenler, okullar iş birliği yapma noktasında olmalı. Çocukların bilinçli gıda tüketimine dönük eğitimleri önem kazanıyor. Bu eğitimlerin bir parçası, okullar ise bir parçası da ailelerdir. Dışarıda satışa sunulan gıdaların tüketilmesinin sağlık açısından her türlü risk barındırma potansiyeli taşıdığı kesinlikle unutulmamalıdır."

Murat KİBRİTOĞLU / ADANA, (DHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.