Okullar ne zaman açılıyor, Okullarda ara tatill kalkıyor mu? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı

Son dönemde Maymun Çiçeği virüsü nedeniyle okulların açılışının ertelenebileceği iddiaları gündeme gelirken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu spekülasyonları net bir dille yalanladı. Gaziantep'te 11 ilin İl Milli Eğitim Müdürleriyle bir toplantı gerçekleştiren Bakan Tekin, katıldığı canlı yayında eğitim gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Okullar ne zaman açılıyor, Okullarda ara tatill kalkıyor mu? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı
Yayınlanma:

Bakan Tekin, okulların açılış tarihi konusunda yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili zaman zaman spekülasyonlar yapılıyor. Tatilin uzatılacağına dair iddialar var. Ancak şunu net olarak ifade etmek isterim ki, 9 Eylül'de okullar planlandığı gibi açılacak, herhangi bir erteleme gündemde yok. Öğretmenlerimiz 2 Eylül'de seminerlerine başlayacaklar ve eğitim takvimi 9 Eylül'de öğrencilerimizle birlikte başlayacak" ifadelerini kullandı.

Ara tatillerin kaldırılacağına dair iddialara da değinen Tekin, "Ara tatillerin kalkması söz konusu değil. Öğretmenlerimizin seminerleri ise bundan böyle yüz yüze gerçekleştirilecek" dedi.

Ayrıca Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin de bilgiler verdi. Bu yıl itibarıyla 1., 5. ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlayacak bu modelin, Anadolu insanının ve Türk milletinin arzularını yansıtan, değerlerimizi evrensel ilkelerle buluşturan bir eğitim modeli olduğunu vurguladı. Tekin, "Bu modelle, çocuklarımıza hem kendi değerlerimizi aktaracak hem de evrensel ilkelerle uyumlu bir eğitim sağlayacağız" diye ekledi.

Bu açıklamalar, Maymun Çiçeği virüsüyle ilgili endişelere rağmen okulların planlandığı şekilde açılacağını ve eğitimde ara tatil uygulamasının devam edeceğini net bir şekilde ortaya koydu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.