Okullar saygı duruşuyla başlayacak: Bakan Tekin duyurdu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 4 asker için ülke genelinde bir dakikalık saygı duruşu yapılacağını duyurdu.

Okullar saygı duruşuyla başlayacak: Bakan Tekin duyurdu
Yayınlanma:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 4 asker için ülke genelinde bir dakikalık saygı duruşu yapılacağını duyurdu. Bakan Tekin, 9 Eylül 2024 tarihinde, yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcında, 81 ildeki tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında bayrak töreni öncesinde gerçekleştirilecek saygı duruşunun, kahraman şehitlerimize olan minnetin bir ifadesi olacağını belirtti.

Kazanın ardından şehit askerlerin acı haberini derin bir üzüntüyle öğrendiklerini belirten Bakan Tekin, "Maarif camiası olarak, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak ve öğrencilerimize vatan sevgisini aşılamak en büyük görevimizdir" şeklinde konuştu. Tekin, bu saygı duruşunun, şehitlerimizin anısını yaşatmanın yanı sıra genç nesillerde vatan sevgisini pekiştirmek amacıyla yapıldığını vurguladı.

Konuşmasının sonunda, Bakan Tekin, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerimize ise acil şifalar diledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.