12 sınıf devam zorunluluğu kalktı mı? Lise öğrencilerine devamsızlık hakkı kaç güne çıkartıldı?

12. sınıf öğrencilerine devamsızlık kalktı mı? Devamsızlıktan sınıfta kalma var mı, yok mu? Merak ediliyor. Detaylar haberimizde…

12 sınıf devam zorunluluğu kalktı mı? Lise öğrencilerine devamsızlık hakkı kaç güne çıkartıldı?
Yayınlanma:

OKUL DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN?

Yani öğrenciler okula raporsuz 10 gün raporlu 20 gün gelmeme haklarına sahiptir. Bu noktada öğrencilerin okula gitmeme hakları toplam 30 gündür. Ayrıca devamsızlık müfredatında 30 gün devamsızlık aşıldığında ne olduğu da belirtilmiştir. Belirtilenlere göre öğrenciler başarısız sayılacaktır.

Türkiye Milli Eğitim Bakanı Özer, 12. sınıf öğrencilerinin devam şartlarından muaf tutulacağını açıkladı. Mevcut politikaya göre, öğrenciler doktor notu vermeden 30 güne kadar devamsızlık yapma hakkına sahiptir ve bu eşiğe ulaşıldıktan sonra başarısız sayılacaktır. Ancak, öğrencilerin pandemi sırasında yaşadıkları travmatik deneyimler nedeniyle Bakan, 12. sınıf öğrencilerini bu gerekliliklerden muaf tutma kararı aldı. Bu karar, öğrencilerin bu zor zamanda zihinsel sağlıklarına ve refahlarına odaklanabilmelerini sağlamak için alındı.

Bakan ayrıca not sisteminin bu ders yılı için ayarlandığını belirtti. Bir öğrencinin ikinci dönem sınavına girmemesi durumunda birinci dönem notu final notu olarak kullanılacaktır. Ancak ikinci dönem sınavına girip daha yüksek not alırlarsa dikkate alınacaktır. Ek olarak, öncelik pandemi sırasında karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olmak olduğundan, öğrenciler notlarına bakılmaksızın bir sonraki sınıfa terfi ettirilecektir.

Ayrıca Bakan, depremden etkilenen her kademedeki öğrenciler için 1 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında iyileştirici bir program düzenleneceğini belirtti. Ayrıca, meslek okullarının öğrenciler için daha çekici hale geldiğini ve başarılı öğrencilerin artık olumlu bir gelişme olan mesleki eğitime ilgi gösterdiğini vurguladı.

thumbs-b-c-516ca6254c3f591be9436396000c9ae5.jpg

TELAFİ PROGRAMI NEDİR?

Özer, 1 Ağustos ile 1 Eylül arasında deprem bölgesindeki tüm illerde eğitim gören öğrencilere yönelik ilk, orta ve lise düzeyinde telafi programının yapılacağını ifade etti. Meslek liselerinin çok cazip hale geldiğini ve öğrencilerde teveccühün çok yükseldiğini belirten Özer, "ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yüzde 1'lik dilimde, Ankara Fen Lisesi'ne gitmiyor, oraya gidiyor. Katsayı uygulamasının tersine çevirdiği, akademik olarak başarılı öğrencileri uzaklaştırdığı mesleki eğitime artık başarılı öğrenciler teveccüh gösteriyor, bu çok önemli." diye konuştu.

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum