Olimpiyatların ardından güreşi bırakan Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına aday

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Olimpiyatların ardından güreşi bırakan Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına aday
Yayınlanma:

Sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, Türk güreşinin tarihinden aldığı ilhamla ve gelecekteki genç güreşçileri desteklemek amacıyla bu göreve talip olduğunu belirtti.

Akgül, adaylığıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Türk güreşinin köklü tarihini ve geleneklerini yaşatmak, genç güreşçilerimizin motivasyonunu artırmak ve ulusal ve uluslararası arenada güçlü ekiplerle başarılar elde etmek için Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı'na adayım. Türk güreşinin gücünü tüm dünyaya göstermek için bu görevi üstlenmeye hazırım."

Sporculuk kariyerinde 1 olimpiyat altın, 2 olimpiyat bronz madalyası, 3 dünya şampiyonluğu ve 11 Avrupa şampiyonluğu bulunan Taha Akgül, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda kazandığı bronz madalya ile sporculuk kariyerini noktaladı. Şimdi ise Türk güreşinin geleceğine yön vermek için bu önemli görevde bulunmayı hedefliyor.

ABB Aski Spor'dan da Taha Akgül'e destek paylaşımı geldi.

ABB Aski Spor sporcusu olarak önemli başarılara imza atan Akgül, Paris Olimpiyatlarında bronz madalya aldıktan sonra güreşi bıraktığını aktarmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.