Onaylı Randevu Sistemi milyonlarca vatandaşın bilmesi gerekenler

Geçtiğimiz ay uygulanmaya başlanan "Onaylı Randevu Sistemi", artık tetkik amaçlı görüntüleme işlemlerini de kapsayacak şekilde genişletildi. Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan bu yeni düzenleme ile hastalar, yalnızca muayene için değil, tetkikler için de randevularını önceden onaylamak zorunda kalacaklar.

Onaylı Randevu Sistemi milyonlarca vatandaşın bilmesi gerekenler
Yayınlanma:

Sağlık Bakanlığı, hastanelerde başlattığı Onaylı Randevu Sistemi'nin kapsamını genişleterek tetkik amaçlı görüntüleme işlemlerini de bu sisteme dahil etti. Yeni düzenleme ile hastane kaynaklarının daha verimli kullanılması ve randevuların etkin bir şekilde yönetilmesi hedefleniyor. İşte Karar'ın haberinde belirttiği tetkik amaçlı görüntüleme işlemlerinde onaylı randevu dönemine dair merak edilenler:

1. "Tetkik Amaçlı Görüntüleme İşlemlerinde Onaylı Randevu Sistemi" Nedir ve Ne Zaman Uygulamaya Girecek?

Tetkik amaçlı görüntüleme işlemleri için hastane imkanlarının daha verimli kullanılmasını sağlayan bu yeni düzenleme, randevusuna gelemeyecek durumda olan hastaların erken bir zamanda randevularını iptal etmeleriyle boş kalan kapasitenin diğer hastalar için kullanılmasına olanak tanıyor. Bu kurallar, 24 Haziran Pazartesi günü itibarıyla alınacak randevular için geçerli olacak.

2. Neden Bu Sistem Getirildi?

Ciddi bir kaynak israfına neden olan, hastaların farklı hastanelerde aynı şikayetle ilgili görüntüleme işlemi yaptırmak zorunda kalmasını önlemek amacıyla bu düzenleme hayata geçiriliyor. Yeni sistemle, bir hastanede yaptırılan tetkik amaçlı görüntüleme işlemi diğer hastanelerde görüntülenebilecek, böylece mükerrer tetkiklerin ve israfın önüne geçilecek.

3. Onay Süreci Nasıl İşleyecek?

Hastaneler tarafından sistem üzerinde randevuları oluşturulan kişilerin, randevu saatine uyacaklarına ilişkin onay vermeleri gerekiyor. Randevu tarihinden iki gün önce saat 20.00'ye kadar kişilerin randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini bildirmesi gerekecek. Onay işlemi "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama, onay linki içeren SMS ve "Alo 182 Çağrı Merkezi" aracılığıyla yapılabilecek.

4. Onay Verilen Randevu İptal Edilebilecek mi?

Onay verilen randevular, randevu tarihinden iki gün önce saat 20.00'ye kadar "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama, onay linki içeren SMS ve "Alo 182 Çağrı Merkezi" aracılığıyla iptal edilebilecek.

5. Randevusunu Onaylamayan Kişilere İlişkin Süreç Nasıl Yürüyecek?

Son onay saatine kadar randevusunu onaylamayan kişilerin randevusu otomatik olarak iptal edilmiş sayılacak. Bu durum, hastane kapasitesinin daha verimli kullanılmasına yardımcı olacak.

6. Onaylanan Randevuya Gidilmezse Ne Olacak?

Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişiler, aynı işlem için ancak 15 gün sonra yeni bir randevu alabilecekler. Randevusunu onaylamayan ya da iptal etmeyen kişiler ise iki gün önce saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilen randevuları nedeniyle hastanelerden tekrar randevu alabilecekler.

7. Muaf Olan Gruplar Var mı?

Muayene randevularında olduğu gibi tetkik amaçlı görüntüleme işlemi randevularında da 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları onay işleminden muaf tutulacak. Bu gruptaki hastalar için hastanelerden her zaman randevu verilebilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.