Onur Köksal: Kırşehir’de işsiz genç kalmayacak

MHP Kırşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Onur Köksal “40 projeyle Kırşehir’imize hizmet etmek için geliyoruz. Bu projelerden 35’i istihdama yönelik olacak. Kırşehir’de artık işsiz genç kalmayacak” dedi. 

Onur Köksal: Kırşehir’de işsiz genç kalmayacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

GÜLAY ERTUNÇ 

Milliyetçi Hareket Partisi Kırşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Onur Köksal Ankara’da yaşayan Kırşehirli hemşerilerini unutmadı. Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Merkezi’ni ziyaret eden Köksal, Kırşehir için yapacakları projelerini hemşerilerine anlattı. İlk önceliğinin Kırşehir’de istihdam sorununun ortadan kaldıracağını söyleyen Köksal “Kırşehir’in kaderini değiştirmek için geliyoruz. Benim hayallerim var her zaman büyük düşünmemiz lazım” dedi. 

ÜST DÜZEY KATILIM

Kırşehirli Dernekler Federasyonu’nda MHP Kırşehir Belediye Başkan adayı Onu Köksal’ın gerçekleştirdiği ziyarete MHP 19. Dönem Konya milletvekili Servet Turgut,  MHP Mucur Belediye Başkan aday adayı Hasan Hüseyin Köşker, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkan Vekili Ali Çetin, Federasyon Genel Sekreteri Hüseyin Ata ve Federasyon yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

2 YILDIR GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZ PROJELER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Yaptığı çalışma ve projelerle adeta gönüllerde taht kuran Milliyetçi Hareket Partisi Kırşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Onur Köksal ile yaklaşan yerel seçimler öncesi Kırşehir için yapacağı çalışmaları anlattı. MHP Kırşehir Belediye Başkan Adayı Onur Köksal kırk farklı projeyle istihdam sorununu ortadan kaldıracağını söyleyerek “Selçuk Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak görev yapmaktayım. Kırşehir için iki yıldır projeler üstünde çalışıyoruz. İlimizin geldiği nokta belli, hem mali açıdan hem de iki il arasında sıkışıp kalan Kırşehir’imize karşı yaptığımız çalışmalarda bir Kırşehir’de örneğin altın var diyoruz ama kimse bize inanmıyor ama gerçekten de ilimizde altın var. 
Güneş enerjisi için günesin geliş açısına kadar hepsinin hesabını yapıyoruz. Biz özellikle kırk proje için geliyoruz ve bu kırk projenin 35 tanesi istihdam ile alakalıdır. Daha önce Torku Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nde üst düzey yöneticilik yaptım ve kuruluşunda bulundum. Önceleri tabelasına insanlar silah atmak için atış poligonu olarak kullanıyorlardı. Ama şimdi Türkiye’de 15.000 bin kişiye istihdam sağlayan büyük bir marka oldu. Dolayısıyla biz de işleyişi bildiğimiz için Kırşehir’de de bu imkanlar var ve bereketli topraklarımız var. 
Bu anlamda Konya’nın Torku’su var ise bizimde Ahiliğimiz var. Bu anlamda neden bizim de Ahi yoğurdu, ahi sütü neden olmasın. Bu işler hep kooperatifçilik üzerinden gidiyor. Allah izin verirse biz öncelikler insanlarımıza kooperatifçiliğe teşvik edeceğiz. Bunun örneği Aydın Nazilli’de var. Mesela  sütü üretiyoruz ama nereye satacağımızı bilmiyoruz. Bilmediği içinde sütün bozulmaması için de içine çeşitli maddeler katıyor ama kooperatif olduğu zaman kişi ürettiği sütü, kestiği eti ve yemini nereden alıp vereceğini bilecek. Kooperatifçilikte böyle oluşmuştur” dedi.

onur-koksal-1.jpg

KIRŞEHİR’E SERBEST TİCARET BÖLGESİ KURACAĞIZ

Köksal iş istihdamına vurgu yaparak “Bir zamanlar Sütaş Kırşehir’de fabrika açmayı düşündü. Ama daha sonra Kırşehir’ de değil de Aksaray’a açtı biliyor musunuz?  Nedeni ise kendilerine yer gösterilmediği için. Biz bu Kırşehir’in geçmişten gelen kaderini değiştirmek istiyoruz. Dolayısıyla Serbest Ticaret Bölgesi bizim iş istihdam çalışmamız için çok önemli olacaktır. Kırşehir’in bir parka, bahçeye ihtiyacı yoktur, gençlerimiz için istihdama işe ihtiyacı vardır. Bugün Kırşehir’in işsiz sayısı 21 bin kişidir. Bizim öncelikli çalışmalarımız Allah nasip ederse önce iş olacaktır. Bizim şimdi rüzgar panelinden elektro terme üretim projemiz var. Bunun nedeni güneşin açısından dolayı bu proje için Kırşehir çok iyi durumda. Kırşehir’de olan rüzgar panellerine bir Kırşehirli sahip çıkmayınca Nevşehirli firma üretilen enerjiyi satıyor. Bundan belki de belediye başkanının bile haberi yoktur bilemiyorum. 

TRAMVAY HATTINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Kırşehir teknoloji üssü dediğimiz teknoloji ürünü üreten bir yer olacak. Çünkü bizim lokasyonumuz Ankara’ya yakın ve ulaşım çok kolay. Bugün 21.yüzyıl gelmiş ve Kırşehir’e belediye otobüsü geldi diye seviniyoruz. Yani bugün insanların roketle uzaya gittiği bir zamanda Kırşehir’de belediye otobüsüne seviniyorsak bu işte bir terslik var demektir. Biz Kırşehir olarak çok gerideyiz. Geçen sene metro ve tramvay hatlarının yapılıp yapılmayacağına DHMİ karar verir. 
Geçen sene analiz yaptırdık ve yerimizin uygun olduğunu Ahi Evran Üniversitesinin oradan Petlas Sanayi Bölgesi ve Terme Caddesi üzerinden bizim 13 kilometrelik hafif yerüstü tramvay projemiz var. Bunun Japonya’dan görüşmelerini yaptık. Bunun bize tüketim maliyeti 20 TL’dir. Çünkü kendi enerjisini üreten bir sistemi var. Bu tramvay hattının maliyeti ise 7 milyon TL’dir. İnsanlar belediye dediğiniz zaman sadece su, temizlik, ulaşım hizmeti veren bir kuruluş haricinde daha başka meziyetleri de var. Bu hafif raylı sistem hayata geçtiği zaman çok şey değişecek. Bir kere üniversiteli ve esnaf birbirinden kopuk olarak yaşıyor. Bu raylı sistem ile öğretmen ve öğrencilerimize ücretsiz olacak. Bizim şehir ile üniversiteyi birbirine bağlamamız lazım. Çünkü birbirinden çok kopuk yaşıyorlar” dedi.

200.jpg

KIRŞEHİR’İN YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRACAĞIZ

Kırşehir’in yaşam kalitesini arttıracağız diyen Köksal “Yaşam kalitesi insanlara bazı kaliteleri getirir. Kırşehir’de otopark kültürü yok. Şimdi bizim belediye tarafına kuzey ve güney olmak üzere üçer katlı, üç yer altı ve üç yer üstü olmak üzere toplamda 12 katlı otopark projemiz var. Bu sayede insanlar merkeze gelince rahat edecek ve esnafla iç içe olacak. Kırşehir’deki şu anki belediye çiçeklere çok ciddi şekilde büyük paralar harcıyor. Yaklaşık 40 milyon TL’lik bir çiçek ihalesi yapılmış. Çiçekler Konya’dan alınıyor. Halbuki Kırşehir’in toprağı Konya’nın toprağından daha bereketli ve organik tarıma daha uygundur. Ekonomik değeri yüksek bitki üretimine de uygundur. Peki biz bu 40 milyonu Konya’ya vereceğime ben kendi topraklarımda bunu yapsam da  kendi insanlarıma iş istihdamı sağlasam daha iyi olmaz mı? Projelerimizden biriside Kırşehirli çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım Bunun içinde sınavlarda ilk 20 bine giren öğrencilerimize burs imkanı vereceğiz. Bunun için belediyenin imkanları var” dedi.

BÜYÜK DÜŞÜNMEMİZ LAZIM 

Köksal Kırşehir için büyük hayallerinin olduğunu söyleyerek “Benim hayallerim var. Her şeyden önce büyük düşünmemiz lazım. Şu anda Kırşehir’in bilinen 262 trilyon borcu var, bu parayı bana versinler Kırşehir’i yeniden kurarım. Hep birlikte Kırşehir’e değer katmalıyız. Kırşehir’de işsiz genç kalmayacak ve kimseyi ayırt etmeyeceğiz. Bunun için de dernekler aracılığıyla iş garantili eğitim vermek istiyoruz. Biz partizanlık yapmayacağız. Biz sıradanlaşmış belediye olmayacağız, çünkü benim hayallerim var. 
Ayrıca gönül kırmaya değil gönül almaya geleceğiz. Sayın MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bize “Bu şehrin El emin anahtarını bana getirin” dedi. İnşallah bizde bu anahtarı kendisine götüreceğiz. Son olarak seçim bizim namusumuz ve bu seçimde kimsenin namussuzluk yapmasına izin vermeyeceğiz. İnşallah seçim günü Kırşehir’in sonsuza dek, dürüst insanların soyu tükenene kadar MHP’ de kalması dileğiyle. Allah utandırmasın” diyerek sözlerini noktaladı.

onur-koksal2.jpg

KIRŞEHİR TANITIM GÜNLERİNİ PROJELERİNİZİN İÇİNE ALIN 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kırşehirli Dernekler Federasyon Genel Başkan Vekili ve Kırşehirliler Vakfı Genel Sekreteri Ali Çetin “Kırşehirlileri sivil toplum olarak temsil edecek ilk KIR-DER’ i 1987 yılında kurduk. KIR-DER sivil toplumculukta sağ kesimin var olduğunu da gösterdi. O zamanlar bu kuruluş öyle bir çalışma yaptı ki Kırşehir’de MHP seçim kazandı. Ankara’da 300 bin Kırşehirlinin olduğu ortaya koydu. Bu bilgiyle birlikte Ankara’da köy dernekleri, ilçe dernekleri kuruldu. Daha sonra baktık ki KIR-DER’de bizi taşıyamıyor, biz de federasyonu kurmaya karar verdik. Bu sayede federasyonumuz büyük bir farkındalık ortaya koydu. 
Dünya nüfusuna baktığımız zaman en çok Kırşehirli Ankara’da yaşıyor, ikinci Kırşehir’de, üçüncü Almanya’da ve son olarak dördüncü olarak İstanbul’da yaşıyor. Dolayısıyla Kırşehir Tanıtım Günlerini bence projeleriniz içerisine alarak, zikredip önemsemenizi istiyoruz. Biz bunu şu amaçla istiyoruz. Ankara’daki tanıtım günlerinin hemşerilerimizin birbirleriyle tanışması için istemiyoruz. Zaten tanışmalarımız federasyon zemininde zaten sağlanıyor. Ankaralılar zaten biz bize yaşıyoruz. 
Önemli olan Ankara’da olan 300 bin olan Kırşehirlilerin, yönünü tabiri caizse kıblesini Kırşehir’e nasıl döndüreceğiz. Bu sermayeyi bu iş gücünü ve birikimi Kırşehir’e nasıl götüreceğimizdir. Mesela federasyon ve kadın kollarımız olarak her yıl mutlaka Kırşehir’e en az 3-5 defa Ankara’dan insanlar götürüyoruz. İlk defa Cacabey’i, Ahi Evran Meydanını ve ilk defa Kırşehir’i görüp oradaki esnaftan alışveriş yaptılar. Yani Sıla-i Rahim kültürü oluşturuldu. Dolayısıyla tanıtım günleri bizim için önem arz ediyor. Sonuç olarak biz birlik ve beraberlik içinde olur isek aşamayacağımız engel yoktur” ifadelerini kullandı. 

ONUR KÖKSAL KİMDİR?

Doç. Dr. Onur Köksal 05.11.1980 tarihinde Kırşehir Mucur’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Kayseri’de, Lisans ve Yüksek Lisans ve doktora eğitimini de Selçuk Üniversitesinde tamamladı. 2002-2007 yılları arasında Öğretmen, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2007-2013 yılları arasında Okutman olarak Selçuk Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksek Okulu, 2013-2014 yılları arasında Okutman Doktor olarak, Selçuk Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksek Okulu, 2014 yılından bu yana ise Doçent olarak, Selçuk Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksek Okulunda görev almaktadır. Onur Köksal'ın birçok makalesi ve bildirisi bulunmaktadır.

163.jpg
 

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.