Orijinal parfüm almak hayal oldu: Çare açık parfüm...

Parfüm, kişisel bakımın temel taşını oluşturan ürünlerden bir tanesi. Ancak orijinal marka olarak bildiğimiz ve yurt dışından ithal edilen bu ürünler döviz kuru ve vergilendirme nedeniyle çok yüksek fiyatlara satılıyor. Vatandaşlar da bu duruma çare olarak açık parfüm satan yerleri buldu.

Orijinal parfüm almak hayal oldu: Çare açık parfüm...
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Kişisel bakımda hem kadınların hem de erkeklerin en sık kullandığı ürünlerden biri olan parfümler fiyatları nedeniyle can sıkıyor. Türk Lirası'nın değer kaybetmesi ve parfümlerin yurt dışından yabancı para birimleri üzerinden ithal edilmesi, orijinal parfüm fiyatlarını deyim yerindeyse arşa çıkardı.

VATANDAŞLAR AÇIK PARFÜME YÖNELDİ

Orta sınıf vatandaşların önceki yıllarda satın alabildiği orijinal parfümlerin artık yanına yaklaşılmıyor. Kişisel bakımından vazgeçmeyen ancak kullandığı ürünün de hesaplı olmasını isteyen vatandaş, soluğu açık parfüm satan mağazalarda alıyor. Burada satılan parfümler hem orijinal olanın aynısı gibi kokuyor hem de fiyat performans açısından vatandaşların talebini karşılıyor.

parfumm.jpg

FİYATLAR 15 BİN TL'YE KADAR ÇIKIYOR

Orijinal satılan mağazalarda 30 ML'lik bir parfüm 2 bin 500-3 bin TL aralığında satışa sunuluyor. Parfümlerin markasına ve mililitresine göre de fiyatlar giderek artıyor. Buna bağlı olarak 50 ML'lik bir orijinal parfüm ise ortalama olarak 3 bin 500-4 bin TL arasında alıcısını buluyor. 100 ML'lik bir parfüm ise 4-5 bin TL alt sınırından başlayarak 15 bin TL'ye kadar satışa sunulabiliyor.

Açık parfüm satan mağazalarda ise parfümler çok daha uygun fiyattan vatandaşlara ulaşıyor. 50 ML'lik bir açık parfüm 200-400 TL arasında satışa çıkarılırken, 100 ML bir parfüm 300-600 TL arasında alıcısını buluyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.