Ormanspor yedinci bitirdi

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde normal sezon sona erdi.

Ormanspor yedinci bitirdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde normal sezon sona erdi. Sezonun son maçları 26. haftasında Ankara ekibi OGM Ormanspor deplasmanda İzmit Belediyespor’a uzatmada 87-84 yenilerek ligi sekizinci sırada bitirdi. Yeşil beyızlılar play-off’ta Adana temsilcisi Çukurova Basketbol ile eşleşti.

RAKİP ÇUKUROVA

OGM Ormanspor sezonun son maçında Kocaeli Atatürk Spor Salonu’nda Süleyman Dağder Dağlı, Uygar Kurt ve Muhammed Murat Zafer hakem üçlüsünün yönettiği mücadelede İzmit Belediyespor’a konuk oldu. Büyük çekişmeye sahne olan mücadelenin normal süresi 79-79 sona ererken uzatmada daha iyi bir basketbol ortaya koyan ligin sürpriz ekiplerinden İzmit Belediyespor seyircisinin de desteğiyle Ormanspor’u 87-84 yenerek sezonu galibiyetle kapatmasına karşın play-off’a kalma şansını kaybetti.

İLK YARI ORMANSPOR’UN

Mücadeleye İzmit Belediyespor iyi başladı pota altından bulduğu sayılarla üstünlüğünü rakibine kabul ettiren ev sahibi Ankara ekibinin bulduğu atışları sayıya çevirememesi sonrası bu çeyreği 26-20 önde tamamladı. İkinci çeyreğe bu kez OGM Ormanspor yaptığı sert savunmayla iyi başladı. Rakibine kolay sayı şansı tanımayarak bulduğu hızlı hücum sayıları ile bu çeyreği 27-15 önde tamamlarken soyunma odasına 6 sayı farkla 41-47 önde gitti.

BÜYÜK ÇEKİŞME VARDI

Üçüncü periyod büyük çekişmeye sahne oldu. İki takımda birbirine üstünlük kurmakta zorlanırken ev sahibi İzmit Belediyespor savunmasıyla ön plana çıkıp bu çeyrekte aradaki 6 sayılık farkı kapatıp bu çeyreği 1 sayı farkla 61-60 önde kapattı. Final periyodu olan dördüncü çeyrekte iki takımda ortaya koydukları mücadeleye ile büyük beğeni ve alkış topladı. Maçın son saniyesine kadar heyecanın tavan yaptığı mücadelede son hücumu iyi değerlendiren Ormanspor maçı durumu 79-79 yapıp maçı uzatmaya taşımayı başardı. Uzatma periyodunda yorulan ve oyundan düşen Ankara ekibi rakibinin sert savunmasını aşamayınca sezonun son maçında deplasmandan uzatma sonunda 87-84 yenik ayrılmaktan kurtulamadı.

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.