Ortaokul öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan zanaat atölyeleri: 10 ilde hayata geçirildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen zanaat atölyeleri, ortaokul öğrencilerinin temel meslek becerilerini keşfetmelerine olanak tanıyor. Beceri Geliştirme Programı kapsamında başlatılan bu uygulama, ortaokul 7. sınıftan itibaren öğrencilerin meslek liselerinde ücretsiz katılabilecekleri bir fırsat sunuyor. Program, Türkiye genelinde 10 ilde, 196 okulda hayata geçirildi.

Ortaokul öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan zanaat atölyeleri: 10 ilde hayata geçirildi
Yayınlanma:

Bu yenilikçi uygulama, meslek liselerinin kapılarını ilk kez ortaokul kademesindeki öğrenciler için de açarak, Ankara Etimesgut'taki Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin katılımıyla başladı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, programın öğrenciler için meslek edinme yolculuğunun bir başlangıcı olduğunu belirtti. Karagöz, Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bugün 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin elektrik ve elektronik alanında ilk derslerini alacaklarını ifade etti. "Uygulamamızı, Türkiye genelinde 10 ilimizde, 196 okulumuzda; ilerleyen günlerde daha da artacak şekilde pilot uygulama olarak başlattık," diye konuştu.

Karagöz, öğrencilerin meslek liselerinin belirlenmiş atölyelerinde, meslek dersi öğretmenlerinin nezaretinde ve velilerin rızası doğrultusunda eğitim aldıklarını belirtti. Kurslara ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Bu öğretim yılı içerisinde dört dönem olarak uyguladığımız eğitimler, yaz tatili, birinci dönem, yarıyıl tatili ve ikinci dönem olarak öğrencilerimiz okul dışı zamanlarda bu eğitime gelecekler. Okul dışı zamanlarda isteğe bağlı olarak eğitimlerini alacaklar ve bu eğitimleri başarmaları halinde öğrencilere bir başarı belgesi verilecek. Bu başarı belgesi onları, bir meslek edinme yolculuğunun parçası yapacak."

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz da Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde devam eden kursu ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti ve yetkililerden bilgi aldı.

ÖĞRENCİLERE MODÜL BAŞARI BELGESİ VERİLECEK

Beceri Geliştirme Programı ile resmi ve özel, örgün ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında en az 7. sınıf düzeyinde öğrenim gören istekli öğrencilerin temel mesleki becerileri kazanmaları, mesleğe erişimlerinin kolaylaştırılması ve mesleği sevdirmeleri hedefleniyor. Bu kapsamda, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında uygulanan alanların temel becerilerini içeren derslere ait modüler programlardan yararlanılarak 55 modüler kurs programı hazırlandı.

Günlük eğitim süresi en fazla altı ders saati olarak uygulanan kurslara devam eden öğrencilerden herhangi bir ücret alınmayacak. Beceri geliştirme programlarını başarıyla tamamlayanlara bakanlıkça belirlenen modül başarı belgesi verilecek ve verilen belgeler öğrencinin e-Portfolyosuna işlenecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.