Osmaniye’de düzenlenen operasyonlarda 2 ayrı Organize Suç Örgütü çökertildi

Osmaniye'de gerçekleştirilen eşzamanlı "Mahzen-3" operasyonlarında Murat Özdemir ve Cengiz Arslan'ın liderliğini yaptığı iki ayrı Organize Suç Örgütü'nün çökertildiği bildirildi.

Osmaniye’de düzenlenen operasyonlarda 2 ayrı Organize Suç Örgütü çökertildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, elebaşları da dahil olmak üzere toplam 55 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, operasyonların Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiğini belirtti.

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların sonucunda, organize suç örgütü üyelerinin çeşitli suçları işledikleri tespit edildi. Bu suçlar arasında suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahla kasten öldürmeye teşebbüs, silahla tehdit ve silahla kasten yaralama, iş yeri ve ikamet kurşunlama, ruhsatsız silah bulundurma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve görevli memura mukavemet gösterme, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma gibi suçlar yer aldı.

Operasyonlar neticesinde, 61 ruhsatsız tabanca, 32 tüfek, 1,5 kilogram muhtelif uyuşturucu madde, çok sayıda mermi ve büyük miktarda Türk Lirası ele geçirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.