Osmaniye’nin yöresel lezzetlerini Ankara’da tanıtıyor

Osmaniye'yi Tanıtım Derneği, Millet Bahçesi'nde Ankaralıları Osmaniye lezzetleriyle buluşturuyor.

Osmaniye’nin yöresel lezzetlerini Ankara’da tanıtıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Osmaniye'yi Tanıtım Derneği (OSTADER) üyelerinden Meltem Deniz Doğan, resmi bir kurumda çalışmasına rağmen boş durmayı sevmediğini belirtti. Doğan, “Evde kendi çapımda üretim yapmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

Derneğin 6 yıllık bir geçmişi olduğunu ve yeni Osmaniye ilinin yöresel lezzetlerini tanıtmaya başladıklarını anadalugazete.com.tr muhabirine anlatan
Meltem Deniz Doğan, “Ankara'da uzun yıllar yaşadım. Ankara’nın benim gönlümde çok ayrı bir yeri vardır. Ankara Başkentimiz çok özel ve güzel bir şehir. Huzur buluyorum bu şehirde. 11 yıldır Osmaniye'de ikamet ediyorum ama Ankara’yı hep özlüyorum. Derneğimizin Genel Başkanının liderliğinde, 29 kişilik bir ekip ile Başkent’e gelerek yöresel lezzetleri Ankaralılarımıza tanıtmak istedik.

Özellikle Osmaniye'nin en bilinen ürünü olan yer fıstığını ve Osmaniye'ye özgü lezzetleri tanıtmak istediklerini söyleyen Doğan, kendi hazırladığı ürünlerin yanı sıra dernek olarak Osmaniye'nin yöresel tatlarını Başkentliler ile buluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

El örgüsü olan patik, eldiven, bere, hırka çeşitleriyle ve kendi ürettiği ürünlerin insanlar tarafından sevilerek kullanıldığını belirten Doğan, Özellikle Osmaniye'nin yöresel ürünlerinden oluşan eşsiz tatları da Ankaralılara sunmak istediğini belirtti.

2-002.jpg

MİDE YARALARI VE CİLT İÇİN HARİKA BİR ÜRÜN

Meltem Deniz Doğanın kendi ürettiği, ev yapımı ürünlerden biri olan, özellikle mide yaralarına ve cilt problemlerine yönelik fayda sağladığını belirtti. Kantaron yağını üretme sürecini detaylıca anlatan Doğan, bu ürünün faydaları ve kullanımı hakkında anadolugazete.com.tr muhabiri Sümer Taşkıran’a bilgi verdi.

DOĞAL ÇÖZÜM

Meltem Deniz Doğan, Osmaniye'yi Tanırım Derneği üyesi olarak, özellikle 1,5 yıl boyunca karanlık bir odada bekletilen kantaron yağının sağlık üzerindeki faydalarına dikkat çekti. Kantaron yağının, özellikle mide yaralarına karşı etkili olduğunu belirten Doğan, “Bu konuda profesörler de tavsiye ediyor. Kantaron yağı sıfır derece, asitsiz zeytinyağı ile üretilir ve içerisinde bulunan kantaron bitkisi dağlarda ve yaylalarda yetişen özel bir bitkidir. Bu bitki özelliğinin, kantaron yağının yeşil rengi olması ve mide yaraları üzerindeki etkisi çok büyük. Kantaron yağının mide yaralarının yanı sıra ciltteki yaralar, yanıklar ve lekeler üzerinde de olumlu etkisi var.” dedi.

GECE KULLANIN”

Kantaron yağının gece kullanılmasını tavsiye eden Meltem Deniz Doğan, cilt yenileme özelliğiyle bilindiğini ve bu durumun birçok kişi tarafından benimsendiğini belirtiyor. Doğan, “Genç ve sağlıklı bir cilt için kantaron yağının uzun yıllardır Osmanlı'dan bu yana kullanılıyor. Temiz yüze yatmadan yarım saat önce tüm vücudunuza sürebilirsiniz. Gündüz sürmeyin, güneş işe temastan kaçının çünkü leke yapar. Ancak gece sürdüğünüzde cildiniz yenilenir. Pahalı pahalı kremler gerek yok. Bu yağ adeta mucize. Anneler bebekleri için de gönül rahatlığıyla kullanabilir.

Bu doğal ürünün sağlık açısından faydalarına dikkat çeken Doğan, özellikle mide sorunları, cilt problemleri ve gençleşme üzerinde etkili olduğunu dile getirdi. Doğan, kantaron yağını günlük yaşamda sıkça kullanarak, insanları bu ürünle tanıştırmak istediğini ifade etti.

Ankara'ya ayrı bir sevgi ve özlem beslediğini ifade eden Doğan, memleketi Osmaniye'nin özellikle yöresel lezzetlerini ve kültürel zenginliklerini Başkent’te taşımaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Başkentlileri Osmaniye günlerine davet eden Doğan, “Mutlaka ürün satın almak gerekmez. Gelip tasına baksınlar, bizlerle tanışsınlar.” diyerek Başkentlilere çağrıda bulundu.

Ankara Millet Bahçesi’nde gerçekleşen Osmaniye tanırım günleri, 12 Kasım tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek…

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum