Osmanlı Türkçesi Yarışması Türkiye Finali yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Osmanlı Türkçesi Yarışması Türkiye Finali Ankara’da yapıldı.

Osmanlı Türkçesi Yarışması Türkiye Finali yapıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Osmanlı Türkçesi Yarışması Türkiye Finali Ankara’da yapıldı.

Ülke genelinde düzenlenen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonunda gerçekleşen yarışmanın Türkiye finalinde, 10 ayrı ilden birinci olan gençler yarıştı. Yarışmaya katılmak için ön bilginin gerekmediği başvuruların tamamlanmasının ardından, yarışmaya katılacak tüm öğrencilere 24 saatlik Osmanlı Türkçesi kursu verildi. Türkiye genelinde 39 bin öğrencinin başvurduğu yarışmaya Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yurtlarından 1430 öğrenci katıldı, 19 öğrenci yarı finale çıktı.

Ankara’yı temsil eden Davut Karalı 39 bin öğrenci arasından ikinci oldu

Ortak sorular ve riziko etabı olmak üzere iki etaptan oluşan yarışmanın finalinde birinci etapta 6 soru, ikinci etapta her öğrenciye 3 soru olmak üzere toplam 30 soru yöneltildi. 39 bin öğrencinin başvurduğu yarışmanın finalinde Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden Sevdanur Güzel birinci, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tahsin Banguoğlu Yurdundan Davut Karalı ikinci, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden Fatma Ceren üçüncü oldu.

Gençlere Muhteşem Hediyeler Verildi

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Recep Ali Er, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu ile çok sayıda yurt öğrencisin katıldığı yarışmanın Türkiye finalinde, birinci olan öğrenciye 5 bin, ikinci olan öğrenciye 4 bin ve üçüncü olan öğrenciye 3 bin lira para ödülü verildi. Ayrıca ilk 5'e giren öğrencilere Kudüs ve Balkanlar gezisine kurasız katılma hakkı, yarı finalde ilk 3'e giren öğrencilere ise bir yıllık Osmanlıca Dergisi aboneliği hediye edildi.

Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan öğrencilerin; ders dışı zamanlarını verimli değerlendirmeleri, milli, manevi, sosyal, kültürel, bedensel, ruhsal, zihinsel yönden gelişimlerine destek olarak, aralarında birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek, kötü alışkanlıklar ve olumsuz davranışlardan korumak amacıyla, eğitim, sosyal, kültürel faaliyetler düzenlendiği kaydedildi.
Bu kapsamda KYK, 623 yıl hüküm süren Osmanlı devletinin tarihi ve kültürel mirasını genç kuşaklara aktarabilmek için yurtlarda birçok dilin yanı sıra Osmanlı Türkçesi kursları düzenliyor. 2013 yılından beri düzenlenen kurslarda 30 bin 17 üniversiteli genç Osmanlı Türkçesini öğrendiği, bu yıl da 4 bin 934 öğrencinin devam ettiği kurslarda öğrenciler, milli kültürün temelini oluşturan eserleri okuyacak ve anlayacak seviyeye geldiği belirtildi

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.