Otomasyon Nedir?

Günümüz teknolojik sistemlerinin vazgeçilmez parçalarından olan otomasyon, bireysel olarak bizim de farkında olmadan kullandığımız teknolojilerden biridir. Peki otomasyon nedir?

Otomasyon Nedir?
Yayınlanma:

Hem insan gücü hem de makine gücü gibi iki kavramı birleştirerek tek potada toplayan sisteme otomasyon denebilir. Üretim konusunda global bir konuma sahip olunabilir. Sanayileşmede en önemli teknolojik altyapı olduğu söylenebilir.


İngilizce'den dilimize geçse de kökeni Fransızcadır. "Kendi kendine hareket eden" anlamı taşır. Makine ve iş gücü birleşimi ve ikisi arasında iş bölümü de diyebiliriz buna. İnsan müdahalesi olmadan belli bir aşamadan sonra otomatiğe bağlayan bir sistemden söz ediyoruz .


İşin içerisinde insan yok ise tam otomasyondur bu. İnsanın daha aktif rol alması gereken bir sistem ise yarı otomasyon olarak tanımlarız.



NERELERDE OTOMASYON KULLANILIR?

Otomasyon hayatımızın içine tamamen girmiş durumda. Gündelik hayatta kullandığımız birçok araçta bile otomasyon etkisi mevcuttur. Otomasyon sistemi günümüzde pek çok alanda kullanılıyor. Elektronik cihazlardan,cep telefonlarına, hava tahminlerinden asansör sistemlerine, beyaz eşyalardan otomotiv sektörüne, fotoğrafçılıktan imalata kadar birçok alanda otomasyon sistemi kullanılır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.