ÖTV, alkol ve sigarada merdiven altı üretimi artırıyor

Tekel Bayileri Derneği Başkanı Erol Dündar, temmuz ayında beklenen alkol ve sigara zammını anadolugazete.com.tr’de değerlendirdi. Dündar, sektördeki rekabetin korunması için düşük ÖTV talep ettiklerini, fakat artışın kayıp ve kaçakçılığa yol açabileceği endişesinin altını çizdi.

ÖTV, alkol ve sigarada merdiven altı üretimi artırıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, temmuz ayında alkollü içecekler, sigara ve akaryakıta yönelik ÖTV artışı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dündar, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı'nın aksi bir karar almaması durumunda, bu ürünlerdeki ÖTV artışının yüzde 22 ile yüzde 35 arasında olabileceğini tahmin ettiklerini belirtti. Ancak, Dündar, ÖTV'nin her altı ayda bir enflasyon oranında otomatik olarak artırılmasının, sektörde olumsuz etkilere neden olabileceğine dikkat çekti.

Alkol ve sigara ürünlerindeki ÖTV zamlarının, ÖTV oranlarının düşürülmesi gerektiğini vurgulayan Dündar, bu durumun kayıp kaçağa ve dolaylı yoldan türlü olumsuzluklara yol açabileceğini ifade etti. Dernek olarak, bu konuda yetkililerden destek talep ettiklerini belirten Dündar, sektördeki aktörlerin rekabet gücünün korunması için adımların atılmasını umut ettiklerini dile getirdi.

adsiz-tasarim-61.png

Dündar, ÖTV artışlarının tüketiciyi olumsuz etkilemesi ve sektördeki belirsizliği artırması nedeniyle, hükümetin bu konuda daha dikkatli adımlar atması gerektiğini vurguladı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği olarak, sektördeki sürdürülebilirlik ve istikrarın korunması için çözüm odaklı çalışmaları destekleyeceklerini belirten Dündar, ilgili taraflarla diyalog halinde olduklarını ve çözüm önerilerini ilettiklerini ifade etti

"ALKOL VE SİGARA ÖTV'SİNİN ARTIRILMASI ÇEŞİTLİ SONUÇLARA YOL AÇABİLİR"

Yüksek ÖTV oranları, kaçak ürün ticaretini teşvik edebileceğini söyleyen Dündar: “Daha yüksek vergiler, yasal satış noktalarında fiyatları artırırken, kaçak ürünlerin cazibesini artırabilir ve kaçakçılığı teşvik edebilir.” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.