Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'e Devlet Nişanı takdim edildi: Özbekistan, Hatay'da 306 afet konutu yaptırıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'e Devlet Nişanı'nı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen bir törenle takdim etti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'e Devlet Nişanı takdim edildi: Özbekistan, Hatay'da 306 afet konutu yaptırıyor
Yayınlanma:

Erdoğan'ın konuşmasında, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in, Özbekistan'ı yeniden şaha kaldırdığı belirtti ve bu şaha kalkmaya tanık olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti aktardı.

Erdoğan, "Türkiye olarak, Türk kardeşleriniz olarak, Özbekistan'ın elde ettiği başarılarla gurur duyuyoruz." dedi.

Erdoğan açıklamasında, Türkiye ve Türk milletinin, dostluk ve kardeşlikte kara günlerde yanımızda olduğu defalarca kanıtlamıştır. Özbekistan, özellikle 6 Şubat depremi gibi zor zamanlarda yanımızda oldu. Bu sebeplerle, Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek nişanı olan Devlet Nişanı'nı sizinle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Rabbim, kardeşliğimizi ve sevgimizi daim kılsın. Özbek halkının refahı için en iyi dileklerimi iletiyorum."

Özbekistan geçen sene yaşanan deprem felaketinde 700 tona yakın yardım malzemesi göndermişti ve depremden en çok etkilenen şehir olan Hatay'da 306 afet konutu yaptırıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.