Özel toplu taşıma araç şoförlerine trafik eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Özel toplu taşıma araçları (ÖTA) şoförlerine “Trafik Güvenliği, Güvenli Sürücülük ve Sosyal Sorumluluk” konulu eğitim verdi.

Özel toplu taşıma araç şoförlerine trafik eğitimi
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖTA şoförlerine eğitim veren Trafik Eğitmeni Murat Kalın, “Aldığınız her yolcunun denetiminden ve gözetiminden siz sorumlusunuz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında toplumun çeşitli kesimlerine eğitimler vermeye devam ediyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara’nın toplu ulaşım ağında görev yapan Özel toplu taşıma araçları (ÖTA) sürücülerine, “Trafik Güvenliği, Güvenli Sürücülük ve Sosyal Sorumluluk”eğitimi verildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediyeler, Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen eğitimi, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Trafik Eğitmeni Murat Kalın verdi. Kalın, öncelikle trafiği aktif kullanan ÖTA sürücülerine, yaptıkları işin zorluğunun yanı sıra hukuki sorumlulukları da olduğunu hatırlattı. “Can taşıyorsunuz, bu nedenle denetim ve gözetim sorumluluğunuz var" diyen Kalın, “Aldığınız her yolcunun denetiminden ve gözetiminden siz sorumlusunuz” dedi. Kalın, sürücülere şu uyarılarda bulundu:

“Millet olarak merhametliyiz, yaşlı bir yolcu ‘Oğlum beni şu kavşakta indir, fazla yürümeyeyim’ diyebilir ama kavşak içinde indirme bindirme yapılamaz. Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddesi gereğince de yasaktır. Merhamet edip indirdiğiniz yolcuya karşıdan karşıya geçerken araba çarpabilir. Bu işin hukuki sorumluluğu da var. Hiçbir zaman kavşak içinde yolcu indirmeyin, yolcunuzu yolun en sağ tarafında cepte indirin ve onları güvence altına alın. Bir anlık dikkatsizlik trafik kazasına neden olabilir. Ne kendi hayatınızı ne de başkasının hayatını riske atın. Havalar sıcak diye araçlarınızın kapısını, durağa girmeden önce otobüsün kapılarını açmayın.”

Trafiğin herkesin ortak kullanım alanı olduğunu ve evden çıkıldığı andan itibaren trafiğin bir parçası olunduğunu sözlerine ekleyen Kalın, trafiği oluşturan araç, yol ve çevre unsurları arasında en aktif unsurun, insan olduğuna dikkat çekti. Kalın, “Araç kullanır sürücü oluruz, araca biner yolcu oluruz, yürümeye başlarız yaya oluruz. İnsan öyle bir varlıktır ki aracı yapar, yolu yapar, yaptığı aracı da yolu da kullanacak olan insandır. Trafik sisteminin iyi çalışabilmesi için insan unsurunun düzelmesi çok önemlidir” diye konuştu.

MOBESE görüntülerinden alınan trafik kazalarını da izleten Murat Kalın, ÖTA şoförlerine trafik kuralları, kural ihlalleri ve riskli davranışlar, emniyet kemeri takmamanın sonuçları, araç kullanırken cep telefonu kullanmanın zararları hakkında de bilgilendirmede bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.