Özer Uçuran Çiller yaşama veda etti

Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra DYP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan ve "Her aileye iki anahtar; bir ev bir araba" vaadiyle girdiği seçimi kazanıp Türkiye'nin ilk kadın başbakanı olan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybetti.

Özer Uçuran Çiller yaşama veda etti
Yayınlanma:

Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Merhum Süleyman Demirel'in Çankaya Köşküne çıkmasından sonra Hüsamettin Cindoruk'la girdiği seçimi kazanıp Yol Partisi Genel Başkanlığına seçilen ve Türkiye'nin ilk kadın başbakanı olan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller, geçirdiği kalp krizi sonrasında vefat etti.Tansu Çiller 1993-1996 yılları arasında Başbakanlık yaptı. Görevde olduğu süreç içinde 1994 ekonomik krizi yaşandı. Gölge Başbakan olarak da anılan Özer Uçuran evlendikten sonra eşinin soy ismi olan "Çiller"i ismine ilave etmişti.

ÖZER UÇURAN ÇİLLER KİMDİR?
1937 doğumlu olan Özer Uçuran Çiller mühendis ve iş insanıdır. Saint Joseph Fransız Lisesinde okuduktan sonra Robert Kolejde (Boğaziçi Üniversitesi) mühendislik ve yüksek mühendislik tahsilini yaptı. Amerika'da Boston ve Connecticut üniversitelerinden MBA derecesi kazandı. 1975 yılına kadar Amatek Inc. şirketinde Holding Ekonomik Kontroller Direktörü olarak görev yaptı. 1963 yılında Tansu Çiller ile evlenen Özer Çiller, iki çocuk babasıydı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.