Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. Son günlerde gündeme gelen erken seçim tartışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okuyarak, "Kendine güveniyorsa bir kere daha gelir yarışırız. Yok güvenmiyorsa, geriye giden her gün onun seçimden kaçtığı gündür." dedi.

Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı!
Yayınlanma:

Erken seçim için 360 milletvekilinin onayının gerektiğini belirten Özel, AK Parti'nin tek başına böyle bir kararı alamayacağını vurguladı. Özel, "Erken seçimi millet isterse kaçınılmaz olur diyorum. Teknik olarak mümkün değil gözükse de halkın talebi bu yönde olursa erken seçim kaçınılmaz olur." ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN KENDİNE GÜVENİYORSA YARIŞA GİRSİN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Özel, erken seçim kararı alınması halinde Erdoğan'ın bir kez daha aday olabileceğine dikkat çekti. "Erdoğan kendine güveniyorsa bir kere daha gelir yarışırız. Yok güvenmiyorsa, geriye giden her gün onun seçimden kaçtığı gündür." diyen Özel, Erdoğan'ı erken seçim konusunda cesur olmaya davet etti.

"2.5 YIL KRİTİK BİR SÜREÇ"

Erken seçim tartışmalarında 5 yıllık seçim döneminin ortası olan 2.5 yıllık sürenin önemine değinen Özel, "5 yıl var iki seçim arasında bunun ortası çok kritik bir yer, 2.5 yıl. Eğer Erdoğan, Meclis seçimleri yenileme kararı almazsa bir daha aday olamıyor. 2.5 yıl sonunda biz seçimleri yenileyelim deriz, o da gelip aday olursa, 2.5 yıl boyunca halkın takdirini yeniden kazanabilir." dedi.

"NORMALLEŞME SÜRECİ BİTMEZ"

Özel, normalleşme sürecinin önemine de dikkat çekerek, "Normalleşme süreci bitmez. Normalleşme, bizim birinci parti olma sorumluluğuyla ortaya koyduğumuz özgüvenli ve inandığımız bir süreç. Anayasaya tam uyum, kanunlara tam uyum, AİHM kararlarına tam uyum talep etmek benim görevim. Bunları yapmıyorlarsa, kendileri normalleşmiyorsa, bırakalım onlar anormal kalsın. Vatandaş da normalle anormal arasında günü gelince tercihini yapar." şeklinde konuştu.

ÖZEL: "ERKEN SEÇİM İÇİN KARARLI OLMALIYIZ"

Özel, erken seçim talebinin halktan gelmesi durumunda CHP olarak bu talebi destekleyeceklerini belirtti. "Seçimlerin yenilenmesi kararı için Meclis'te hep birlikte hareket edersek bu mümkün olur. AK Parti ve MHP'nin de tek başına gücü yetmiyor. Hep birlikte karar alırsak erken seçim yapılabilir." diyerek, siyasi partilere iş birliği çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.