Özlenen Ankaragücü

TFF 1. Ligde ikinci yarıya 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle başlayıp liderlik koltuğunu kaybeden MKE Ankaragücü geri döndü.

Özlenen Ankaragücü
Yayınlanma:
Güncelleme:

EYÜP KARA

MKE Ankaragücü kötü gidişata Balıkesir deplasmanında son verdi. Balıkesir Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada Başkent ekibine galibiyeti getiren golleri 4. dakikada Mehmet Umut Nayir, 16. dakikada Anton Putsila ve 50. dakikada Alihan Kubalas kaydetti. Ev sahibi ekibin maçtaki tek golünü ise 28. dakikada penaltıdan Nizamettin Çalışkan attı. 4 maç aradan sonra sahadan galibiyetle ayrılan MKE Ankaragücü, puanını 39'a çıkartırken, Balıkesirspor Baltok 29 puanda kaldı. Karşılaşma öncesinde, Afrin’de şehit düşen askerler için saygı duruşunda bulunuldu.

ANKARAGÜCÜ ETKİLİ BAŞLADI

Mücadeleye hızlı ve etkili başlayan deplasman ekibi MKE Ankaragücü oldu. Maçın 4. dakikasında aradığı ve özlediği gole kavuştu. Balıkesir Baltok ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşun başına Erdem Özgenç geçti. Erdem’in falsolu ortasına savunmanın arasından iyi yükselip vuran Umut Nayir Ankaragücü’nü 1-0 öne geçirdi.

İKİNCİ GOL GELDİ

Maçın 16. dakikası oynanırken Ankaragücü ikinci golüne kavuştu. Bu dakikada kullanılan korner atışında Sedat Ağçay’ın ortasında topa gelişine vuran İlhan Parlak’ın şutu Balıkesirspor Baltok kalecisi Atilla’dan döndü. Dönen topa vuran Anton Putsila’nun şutu ağlarla buluşurken, MKE Ankaragücü skoru 0-2 yaptı. 28’inci dakikada ev sahibi takım tek golüne kavuştu. Ankaragücü ceza sahası içine hızla giren Balıkesirspor Baltok oyuncusu Burak'a, Alihan'ın müdahalesi üzerine hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Nizamettin skoru 1-2 yaparak, takımını umutlandırdı. İlk yarıda başka gol olmayınca Ankaragücü soyunma odasına 2-1 önde gitti.

İKİNCİ YARIDA TEK GOL ALİHAN’DAN

İkinci yarıya yine etkili başlayan Ankaragücü oldu. Sarı lacivertliler Balıkesir kalesinde atak üstüne atak geliştirmeye başladı. Maçın 50. dakikasında beklenen 3. gol geldi. Ani gelişen Ankaragücü atağında Erdem Özgenç’in ceza sahası içinde pasına kafa ile vuran Alihan takımının üçüncü golünü atıp d urumu 3-1’e getirdi. Bu dakikadan sonra aradaki farkı kapatmak için Ankaragücü kalesine yüklenmeye başladı. Gelişen ataklarda sarı lacivertlilerin deneyimli kalecisi Korcan Karar sahneye çıktı. Birçok pozisyonda rakip forvetlere gol izni vermedi ve takımının 3-1 galip gelmesinde önemli rol oynadı. Ankaragücü bu galibiyetin ardından 4 hafta sonra galibiyetle tanışıp ligde ikinci sıraya çıktı.

ankaragucu-2.jpg

DAHA ÇOK GOL ATABİLİRDİK

MKE Ankaragücü’nde üç haftalık suskunluğun ardından 3-1 kazanılan Balıkesirspor Baltok maçı sonrası büyük sevinç vardı. Soyunma odasında futbolcularını tebrik eden Ankaragücü teknik direktörü İsmail Kartal basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kartal şunları söyledi, “Balıkesirspor takımı çok rahat oynuyor. Önde olmaları veya geri düşmeleri fark etmiyor. Futbol oynamaya çalışan iyi bir takım. Biz de bunun bilinci ile hafta başından beri çalıştık. İkinci bölgede ve zaman zaman birinci bölgede üzerimize gelmesini bekledik ve arkada boşluklar vereceklerini biliyorduk. Boşlukları iyi değerlendirdik ve buradan 1 gol geldi. Duran toptandan attığımız 2 golle maçı kazandık. Ancak 2 yarı final paslarında biraz daha dikkatli olsaydık 2 gol daha atabilirdik. Rakibimizin de önemli pozisyonları var. Sonuçta önemli bir deplasmanda 3 puan aldık. Bizi burada destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Balıkesirspor’a da bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

ankaragucu-kutu-1-007.jpg

ANKARAGÜCÜ’NDEN MEHMETÇİĞE SELAM

Ankaragücü ile Balıkesir Baltok arasında oynanan maçın ardından soyunma odasında büyük sevinç vardı. Galibiyeti Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kutlayan futbolcular asker selamı vererek galibiyeti Zeytin Dalı Harekatı için Afrin’de bulunan Mehmetçiklere adadılar. Soyunma odasında galibiyet sonrası verilen asker selamı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve büyük beğeni topladı.

ankaragucu-taraftari.jpg

TARAFTAR TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI

Ankaragücü’nün deplasmanda oynadığı ve 3-1 kazanıp ligde ikinci sıraya yükseldiği maçta sarı lacivertli taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı. Otobüslerle Balıkesir’e gelen taraftarlar yağmurlu ve soğuk havaya rağmen takımlarını tezahüratlarıyla doksan dakika boyunca yalnız bırakmadı. Takımlarının galip gelmesinin ardından onları tribünlere çağırıp birlikte galibiyeti kutladılar. Sarı lacivertli taraftarlar bir takım için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş olduğunu gösterdiler.

STAT: Balıkesir Atatürk

HAKEMLER: Bahattin Şimşek, Oğuz Terzi, Mustafa Savranlar, Sarperbarış Saka

BALIKESİRSPOR BALTOK: Atilla Özmen, Bülent Cevahir, Cüneyt Köz, Oğuz Yılmaz, Uğur Aygören (76' Okan Alkan), Nizamettin Çalışkan, Cumali Bişi, Furkan Çil (71' Muhammed Ali Doğan), Abdulkadir Özgen, Burak Çalık, Mahatma Otoo (51' Sedat Şahintürk)

MKE ANKARAGÜCÜ: Korcan Çelikay, Sedat Ağçay (86' Yusuf Abdioğlu), Erdem Özgenç, Gençer Cansev, Alihan Kubalas, Ferhat Kiraz (31' Mehmet Sak), Marc Kibong Mbamba, Anton Putsila, İlhan Parlak (43' Tonia Tisdell), Kenan Özer, Mehmet Umut Nayir

GOLLEr: DK 4: Mehmet Umut Nayir (MKE Ankaragücü), DK 16: Anton Putsila (MKE Ankaragücü), DK 28: Nizamettin Çalışkan (Balıkesirspor Baltok), DK 50: Alihan Kubalas (MKE Ankaragücü)

SARI KARTLAR: Dakika 37 Marc Kibong Mbamba (MKE Ankaragücü), dakika 45 Kenan Özer (MKE Ankaragücü), dakika 57 Cumali Bişi (Balıkesirspor Baltok), dakika 58 Anton Putsila (MKE Ankaragücü), dakika 71: Korcan Çelikay (MKE Ankaragücü), dakika 90: Tonia Tisdell (MKE Ankaragücü)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.