Palamut tezgâhlardaki yerini aldı ama vatandaş alabilecek mi?

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte tezgâhlar şenlenirken, eylül ayının gözdesi olan palamut balığı bu yıl bol miktarda çıktı. Uzun yıllardır balıkçılık yapan Sefer Yurttaş, palamudun bu sene bol olduğunu belirtti.

Palamut tezgâhlardaki yerini aldı ama vatandaş alabilecek mi?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte palamut tezgâhlardaki yerini aldı. Balıkçılar, bu yıl palamutun hem bol olduğunu aktardı. Sefer Yurttaş, bu seneki palamut bolluğunun vatandaşlar tarafından yeterince bilinmediğini ifade ederek, "Geçen sene palamut yoktu, bu sene ise bolca geldi. Vatandaş bunu bilmiyor. Şu an 50 liraya normal boyda bir palamut alabiliyorsunuz ve bu balık yarım kilo geliyor ama fiyatlar hâlâ uçuk. Biraz daha iri palamut ise 75 liraya satıyoruz." dedi.

1-1.png

Hamsi sezonunun da başladığını ifade eden Yurttaş, "Şu an hamsi az geliyor ama yine de balık çeşitliliği bol. Vatandaşlar, palamudun kilo ile satılmadığını bilmelidir. Türkiye'de palamut taneyle satılır, bu her zaman böyle olmuştur." şeklinde konuştu.

1-001.png

“HER BALIK MEVSİMİNDE TÜKETİLMELİ”

Ayrıca balıkların mevsiminde tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Yurttaş, "Her balığın zamanı vardır, o zaman geldiğinde tüketmek en doğrusu. Şu anda palamut zamanı, dolayısıyla bu balığı bol bol tüketmek lazım." şeklinde konuştu.

1-2.png

Son olarak, üretim balıklarının doğal balıklardan farklı olduğunu ve tüketicilerin buna dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Yurttaş, "Üretim balıkları bize göre değil, vatandaşlar doğal balığı tercih etmeli." dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.