Paten parkurları bile yok

Sincan Lale Meydanı’nı mesken tutan patenci gençler dikkatleri üstlerine çekmeyi başardılar. Özellikle hafta sonları Meydana paten kaymak için gelen gençlerin bir paten parkuru olmaması kazalara davet çıkarıyor.

Paten parkurları bile yok
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER

ORHUN YILDIZ

Yaz aylarına yaklaştığımız şu günlerde gençler arasında çok popülerlik kazanan paten kayma sporuna her geçen gün talep artıyor. Bizde Anadolu Gazetesi olarak Sincan Lale Meydanındaki gençlerin nabzını tuttuk. Yaptıkları sporla gözlere hitap eden gençler paten kaymanın inceliklerinden ve bu sporun sorunlarına da değinmeden geçemiyorlar.

SİNCAN’DA PATEN KAYABİLECEĞİMİZ BİR PARKUR YOK

Lale Meydanında paten kayan Eren Özer’e arkadaşlarıyla birlikte paten kayma hakkında sorular sorduk bir dokunduk bin ah işittik. Özer “Türkiye’de paten sporuna yeteri kadar önem verilmiyor. Gençleri zorla tehlikeye sevk ediyorlar.  Sincan’da paten kayabileceğimiz bir parkur olmadığı için arkadaşlarımla birlikte imza topladık ama yetkililere bir türlü sesimizi duyuramadık. Paten kaya bileceğimiz tek yer şuan Sincan Lale Meydanı burasıda küçük olduğu için çoğu zaman istemeden insanlara çarpıp hafif yaralanıyoruz ve sürekli polis ve zabıtalar bizleri burada kaymamamız konusunda uyarıyor. Yetkililerin bize bir paten parkuru yapması konusunda destek bekliyoruz. Onlarca insan buraya bizi izlemeye geliyor bizi destekleyende var bize kızıp burada paten kaymayın diyende, hafta sonları sayımız 30 – 40 kişi oluyor. Artık Sincan’da paten kaya bileceğimiz bir parkur yapılsın yetkiler biz gençlere artık ellerini uzatsınlar” dedi.  

PATEN NASIL KAYILIR?

Özer paten kaymanın inceliklerini anlatarak “İki ayağınızı ‘T’ harfini andıran pozisyonda ayarlayın. Geride kalan ayağınızla öne doğru baskı uygulayarak ileri doğru itme kuvveti uygulayın. Bu sırada geride kalan ayağın dik pozisyonda durması, itme kuvveti esnasında, pateninin ayağınızda sabit durmasını sağlayacaktır. Sonrasında, sırayla iki ayağınızı kullanarak ilerleme yönünde sağa sola kayma hareketlerinizi devam ettirin. Vücudunuzun denge unsuru oluşturması açısından biraz öne doğru eğik olmasını sağlayın. Dizlerinizi hafifçe kırarak, başınızı karşıya bakacak şekilde tutun. Kollarınız ayaklarınızla birlikte hareket etsin” ifadelerini kullanarak paten kaymanın basit yolunu anlatıyor.

sincanli-patenciler.jpg

PATEN KAYARKEN YAVAŞLAMA VE DURMA

Paten kaymada en önemli husus olan yavaşlama ve durma hareketlerini anlatan özer “Aldığınız pateninin topuk freni mevcutsa öndeki ayağınızın burun kısmını hafifçe kaldırarak fren yapabilirsiniz. Topuk freni yoksa bir adım arkada kalan pateni, hareket ettiğiniz yönü değiştirmeden dik bir şekilde yere sürtünmesini sağlayın. Bir sonraki seviyeler de ayaklarınızın açık pozisyonda geniş bir yay çizerek durması sağlanır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.