Peynir tüketimine dikkat! Yanlış tüketimi kalp damar hastalıklarını tetikliyor

Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan peynir, yanlış tüketildiği zaman kalp ve damar sağlığını riske atabilir.

Peynir tüketimine dikkat! Yanlış tüketimi kalp damar hastalıklarını tetikliyor
Yayınlanma:

Hem kahvaltılarımızda hem de makarna ve böreklerde sıklıkla kullandığımız peynirler yanlış tüketildiği zaman kalp ve damar sağlığını riske atabilir.

Posta gazetesinin haberine göre, bazı peynirler yüksek miktarda doymuş yağ içerebilir. Bu tür yağlar, kolesterol seviyelerini yükselterek kalp sağlığına zarar verebilir. Kalp hastalığı riski taşıyan kişilerin yağlı peynirleri sınırlamaları önerilebilir.

61-cokelek-yapimi-61-orijinal-08-01-2019-0ff98f6-590x400.jpg

Peynir yoğun bir kalori kaynağıdır. Özellikle yağlı peynirler yüksek kalori içerebilir ve aşırı tüketildiğinde kilo artışına yol açabilir.

Peynir, yüksek miktarda sodyum içerebilir. Yüksek sodyum tüketimi, yüksek tansiyon, kalp sorunları ve böbrek rahatsızlıkları gibi sağlık sorunlarını tetikleyebilir. Bu nedenle, sodyum içeriği yüksek peynirlerin tüketiminde dikkatli olunmalıdır.

345751-0.jpg

Bazı insanlar laktoz intoleransına sahiptir. İçerisinde laktoz bulunan süt ile yapılan peynirlerin sindirim sorunlarına yol açabileceği anlamına gelir. Bu rahatsızlığa sahip insanlar için, laktozsuz veya düşük laktozlu peynir seçenekleri bulunmaktadır.

lezzetli-peynir-toplari-250-gr-resim-312-min.jpg

Peynir, süt proteini veya diğer peynir bileşenlerine alerjik reaksiyon gösterebilecek bazı kişiler için alerjenler içerebilir. Bu tür alerjiler ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, peynir tüketiminde dikkatli olunması, sağlığın korunması açısından büyük önem taşır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.