PKK'ya yönelik operasyonlar yurt içinde de sürüyor: Mardin'de gri kategoride aranan bir PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin kırsalında gerçekleştirilen bir operasyonda gri kategoride aranan bir teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Yerlikaya, "Gürz-21" operasyonuna ait görüntüleri de sosyal medya hesaplarından paylaştı.

PKK'ya yönelik operasyonlar yurt içinde de sürüyor: Mardin'de gri kategoride aranan bir PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle, J-SİHA ve zırhlı araçların desteğiyle Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando (JOPER) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timlerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda, "Zafer" kod adlı Özcan Günay'ın silahıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Açıklamasında, etkisiz hale getirilen teröristin 2014 yılında terör örgütüne katıldığı ve 2018 yılında Suriye'nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı'nda bölücü terör örgütü saflarında yer aldığı bilgilerine yer veren Yerlikaya, "Bu teröristin Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına yönelik çok sayıda eylemde bulunduğu yönünde istihbari bilgiler elde edildi." dedi.

Operasyonu gerçekleştiren jandarma ve emniyet güçlerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Allah ayaklarınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullanarak, terörle mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız." diyerek kararlılıklarını yineledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.