Polat: Uyuşturucuyla mücadele terörle mücadele kadar önemli

Kırıkkale İli ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Polat “Madde Bağlanma Vatana Bağlan” konulu programında yaptığı konuşmada, “Günümüz de terörle mücadele ne kadar önemli ise uyuşturucu ile mücadele de en az o kadar önemlidir” dedi.

Polat: Uyuşturucuyla mücadele terörle mücadele kadar önemli
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kırıkkaleliler Derneği tarafından düzenlenen “Madde Bağlanma Vatana Bağlan” konulu program büyük beğeni toplandı. Kalabalık davetli topluluğunun katıldığı programa katılan konuşmacılar uyuşturucunun bireyler ve toplum üzerindeki olumsuz etkilerini anlatıp anne ve babaların bu konuda çok duyarlı olmalarını istediler.

abdullah-polat-2.jpg

CEZAİ YAPTIRIMLARI ÇOK AĞIR OLABİLİYOR

Kırıkkale İli ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Avukat Abdullah Polat programda yaptığı konuşmada, “Günümüz de terörle mücadele ne kadar önemli ise uyuşturucu ile mücadele de en az o kadar önemlidir. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak toplum içinden geldiğimiz için bu görev öncelikle bizlere düşmektedir. Yoksul kesimde ve yoksul ailelerde daha fazla oranda bağımlılığın arttı bir illet olan uyuşturucu ile mücadele de bu tür programlar bizlere bir ders niteliğinde olmalıdır” dedi. Başkan Polat konuşmasını şöyle sürdürdü, “Ayrıca bu uyuşturucunun sadece kullanmakla kalmadığını zamanla artık ticarete (torbacılığa) döndüğünü ve bunun da ciddi cezai yaptırımlarının olduğunu” sözlerine ekledi.

KONUŞMACILARDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Programa Dünya da ve Türkiye’de uyuşturucu ile mücadele de ciddi çalışmalara yapan Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan da çarpıcı ve ayrıntılı bilgileri programa katılan vatandaşlar tarafından beğeni ile takip edildi. Birbirinden değerli uzmanların yaptığı konuşmalar ilgiyle dinlenirken, yine programda madde bağımlısı bir çocuğun annesinin olan Medine Gündoğan yaşadıklarını programa katılan davetlilere anlatırken zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Gündoğan anne ve babaların çocuklarını iyi takip etmelerini ve onları kesinlikle başıboş şekilde arkadaş ortamlarının içine göndermemelerini özellikle istedi. Programı davetlilerin hatıra fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.