Prof. Dr. Akın Levent açıkladı: ''EBYÜ Sivil havacılıkta öğrencilere istihdam sağlıyor''

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, anadolugazete.com.tr'nin üniversite hakkında merak ettiği soruları yanıtladı. Levent EBYÜ'nün başarısından bahsederek, ''Üniversitemiz öğretim faaliyetleri adına her türlü akademik ve fiziksel olanaklara sahiptir.'' ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Akın Levent açıkladı: ''EBYÜ Sivil havacılıkta öğrencilere istihdam sağlıyor''
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, EBYÜ hakkında merak edilen soruları anadolugazete.com.tr'ye değerlendirdi. Levent, Erzincan'ın öğrenciler için uygun bir şehir olduğunu belirterek, ''Öğrencilere özellikle doğa sporlar başta olmak üzere sosyal, sportif ve kültürel faaliyetler sunmaktadır.'' dedi.

erzincan.jpg

173 ÜNİVERSİTE ARASINDAN 20'NCİ SIRADA

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin 2023-2024 dönemi itibarıyla çeşitli Uluslararası sıralamalardaki başarısı ve genel akademik performansı nasıldır?

  • Üniversitemiz CWUR (Center for World University Rankings) tarafından yapılan sıralamada, eğitim kalitesi, mezun istihdamı, öğretim elemanı kalitesi ve araştırma performansı gibi ölçütler gözetilerek yapılan sıralamada Ülkemizde 24. Sırada yer alma başarısını gösterdi.
  • Yine Dünya Üniversiteleri sıralaması yapan THE (Times Higher Education) Dünya ve Türkiye genç Üniversiteler (50 yaşından küçük) sıralamasında Dünyada 600-700 bandında Türkiye’de ise 28. Olma başarısını gösterdi.
  • Dünyanın en gelişmiş üniversite veri tabanına sahip olan saygın bir Güney Koreli üniversite sıralama şirketi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’ni akademik kalitesi ve uluslararası öğrencilere sunduğu maddi, sosyal, kültürel, teorik ve pratik eğitim imkânlarına odaklanarak değerlendirdi. Yapılan değerlendirmede, Türkiye genelindeki 173 üniversite arasında oldukça önemli bir başarıya imza atan üniversitemiz 20. sıraya yerleştirildi. Ayrıca, dünya genelindeki 8060 üniversite içinde de yüzde 14’ük dilimde yer alarak uluslararası alanda önemli bir konum elde etti.
  • URAP 2024 Dünya alan sıralamasında Tıp Alanında 1583'üncü sırada ülkemizde ise 54. sırada yer alma başarısı gösterdi.
  • ODTÜ University Ranking by Academic Performance Laboratuvarı (URAP) tarafından Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının 2023 yılında dünya sıralamalarına ilişkin raporu açıklandı. Rapora göre Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi 11 dünya sıralamasının en az 6’ında (URAP, CWUR, SCIMAGO, THE, USNEWS&WORL REPORT ve WEBOMETRICS) yer alarak Türk üniversiteleri arasında 43. sırada olma başarısı gösterdi.

universite.jpg

  • Times Higher Education (THE) tarafından 2024 Yılı Etki Sıralaması (Impact Ra​​​​​​​nking) sonuçlarına göre Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi bu sıralamada uygun fiyatlı ve temiz enerji, barış, adalet ve güçlü kurumlar, eşitsizliklerin azaltılması kategorilerinde 600-801 bandında yer alırken hedefler için ortaklıklar kategorisinde ise 1501+ bandına girerek değerlendirilen üniversiteler arasına girme başarısı gösterdi. Türkiye’den 100 üniversitenin değerlendirilmeye alındığı sıralamada ise Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi 83. sırada yer aldı.
  • University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, dünya üniversitelerini bilim alanlarındaki başarılarına göre sıraladı. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi “Tıp ve Sağlık Bilimleri” alanında Türkiye’de 55. sırada yer alırken Türkiye genel sıralamasında da 54. sırada yer alma başarısını gösterdi.

ÖĞRENCİLERİN İŞ BULMA İMKANI YÜKSEK

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin genel başarıları nelerdir?

  • Akreditasyon süreci, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesinin Hemşirelik bölümü ve Eğitim Fakültesinin 7 Ana Bilim Dalının akredite edilmesiyle başladı. Eğitim Fakültesi 3 Ana bilim dalı ise birim akreditasyonu alabilmek için başvuruda bulundu.
  • Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, 2023 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı'na (KAP) kabul edilen 21 üniversite arasında yer alarak akredite edildi.
  • Ali Cavit Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçak Gövde Bakım Onarım, Havacılık Yönetimi ve ilk defa bu yıl öğrenci alacak olan uçak elektrik-elektronik bölümleri ile Meslek Yüksek Okulu bünyesindeki Kabin Hizmetleri ve Uçak Teknolojileri programları Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından akredite olduğu için mez​​​​​​​un olan öğrencilerimiz, ilgili sektörlerde hemen iş bulma imkanına sahip oluyor.

​​​​​​​okul.jpg​​​​​​​

  • Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliğinin (TÜRKÜNİB) 7. Genel Kurul Toplantısında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği’ne üyelik başvurusu oybirliği ile kabul edildi.
  • Yükseköğretim Kurulu Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023’ye göre, YÖK burslarından faydalanan öğrenci sayısı kategorisinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi gelişimini yükselten üniversiteler arasında yerini aldı. Rapora göre 2022 yılında 100 üniversitede öğrenim gören 5 bin 956 öğrenci YÖK bursu almıştır. Burstan faydalanan öğrenci sayısı 50 ve üzeri olan üniversite sayısı 50’dir. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, üniversitelerin kendilerine ait geçmiş verileri dikkate alınarak hesaplama yapıldığında, genel ortalama üzerinde kalarak gelişimlerini sürdüren üniversiteler sıralamasında yükseliş gösteren 5 üniversiteden biri oldu.
  • Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulunun “Engelsiz Erişim” ve “Engelsiz Eğitim” temalarıyla yaptığı çalışmalar kapsamında düzenlediği 2024 Engelsiz Üniversite Ödüllerinde Turuncu Bayrak, Yeşil Bayrak ve Mavi Bayrak ödüllerine değer görüldü.

erzincanuni.jpg

​​​​​​​2024 Engelsiz Üniversite Ödüllerinde Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yalnızbağ Yerleşkesi ve İlahiyat Fakültesi “Mekânda Erişebilirlik Ödülü” ile Turuncu Bayrak; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve Tıp Fakültesi “Eğitimde Erişebilirlik Ödülü” ile yeşil bayrak ödüllerinin sahibi oldu. Eğitim Fakültesi ise “Sosyo-Kültürel Faaliyetler” kapsamında mavi bayrak ödüllünü alan 19 üniversite içinde yer aldı.

  • Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2022/2 dönemi kapsamında desteklenen proje sayısı 38’e çıktı.
  • Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, sunulan kaliteli eğitim, akademik başarıları ve modern çevre sayesinde öğrenci doluluk oranı %99 ile 2023 YKS’de Türkiye'nin tercih edilen üniversiteleri arasında yer aldı.
  • Ulusal patent 12 başvurudan 5’i kabul, uluslararası 2 patent başvurusundan 1’i kabul edildi.

''ERZİNCAN ŞEHİR İÇİ VE ŞEHİRLERARASI ULAŞIM KOLAYLIĞINA SAHİP''

Neden Erzincan ve neden Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi?

  • Erzincan güvenilir ve öğrenci dostu bir şehir olarak öne çıkıyor.
  • Güvenlik bakımından ülkemizin en huzurlu şehirlerinden biri.
  • Erzincan ülkemizin doğu illerini batı illerine bağlayan önemli kavşak konumunda bulunuyor.
  • Öğrencilere özellikle doğa sporları başta olmak üzere sosyal, sportif ve kültürel faaliyetler sunuyor.
  • Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım kolaylığına sahip.
  • Üniversitemizi tercih edecek öğrenciler için yeterli barınma olanakları mevcut.
  • Üniversitemiz öğretim faaliyetleri adına her türlü akademik ve fiziksel olanaklara sahip.
  • Rektörlüğümüz ve Ekev tarafından öğrencilerimize burs olanakları sağlanıyor.
  • Üniversitemiz öğrencilerine değişim programlan aracılığıyla yurt içi ve yurtdışı hareketlilik imkânları sunuluyor.
  • İstihdam odaklı programlar bulunuyor.
  • Deneyimli, yetkin akademik kadroya sahip.
  • Zengin kütüphane olanaklarına sahip.
  • Güçlü bilişim ve uzaktan öğretim alt yapısına sahip.

Anadolu'da bir dünya üniversitesi öz ülküsü ile yola çıkan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, insan merkezli bir eğitim anlayışıyla, bilimi ve aklı esas alarak ülkemizin değerleri ve hedefleri doğrultusunda üstün nitelikli bireyler yetiştirmek ve ülkenin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Üniversitemiz Eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve topluma hizmet alanlarında çok önemli faaliyetlerde bulunuyor. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, çağdaş, yaratıcı ve pozitif düşünen, bilgiyi üreten ve kullanabilen üretken ve yarattığı değerlerle ülkemizi dünyada temsil edebilen üstün nitelikli bireylerle sadece ülkemize değil, dünyaya değer katacak bireyler yetiştiriyor.

deney.jpg​​​​​​​

''HEM YAZ HEM KIŞ SPORLARINA MÜSAİT BİR İKLİMİ VAR''

Erzincan’ın Doğal güzelliklerinden ve avantajlarından da bahseder misiniz?

Bir hoşgörü şehri olan Erzincan ilimiz doğal güzellikleri ile olduğu kadar gerçekleştirilen sportif faaliyetlerle de ön plana çıkıyor. Hem yaz hem kış sporlarına müsait bir iklimi ve coğrafya yapısı bulunuyor. Ergan Dağı kayak merkezi hem kış sporları hem de doğa turizmi açısından ayrıca şehir merkezine yakınlığı ile Erzincanlılar için olduğu kadar sporsever öğrencilerimiz için de geniş imkanlar sunuyor.

Doğu Anadolu’nun en uygun gölleri de Erzincanda’dır. Karasu Nehri üzerinde bulunan Göyne Baraj Gölü, Tercan Baraj gölü ve Kameliye’deki Fırat Baraj Gölü su kayağı yapan amatör ve profesyonel sporcular için ideal ortam sağlanıyor. Ayrıca su sporları ile ilgili olarak Fırat nehrinde her mevsimde, Mercan Deresi, Kömür Çayı, Tuzla Çayı derelerinde bahar aylarında kano yapılıyor. Adrenalin seven spor tutkunları için büyük kısmı dağlarla kaplı olan Erzincan’da Kaya tırmanışı ve dağcılık, dağ bisikleti ve doğa yürüyüşü, engebenin yoğun olduğu arazilerde Off-road, Fırat Nehri’nde rafting ve yamaç paraşütü imkanları bulunuyor. Kültürel değerlerine sahip çıkan ve birçok kültürü yaşatan ilimizde modern sporların yanı sıra geçmişi atalarımıza dayanan Cirit oyunu da oynanıyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.