Prof. Dr. Fahrettin Öztürk: '' Kazablanka MidParc havacılık kümelenmesinden izlenimler'' | 'Hükümetten yüzde 30 destek!'

TEI Yönetim Kurulu Başkanı, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Makine Müh. Böl. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Öztürk son yazısında, ''Son zamanlarda havacılık alanında sunduğu cazip yatırım imkânlarıyla ön plana çıkan Fas’ın Kazablanka şehrindeki serbest bölgeyi Büyükelçimizin desteğiyle Kazablanka Ticaret Müşavirimizle birlikte ziyaret etme fırsatı buldum.'' diyerek gezisine dair gözlemlerini aktardı.

Prof. Dr. Fahrettin Öztürk: '' Kazablanka MidParc havacılık kümelenmesinden izlenimler'' | 'Hükümetten yüzde 30 destek!'
Yayınlanma:

Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, haber.aero adlı internet sitesinde yayımlanan makalesinde, ''Son zamanlarda havacılık alanında sunduğu cazip yatırım imkânlarıyla ön plana çıkan, isminden çok sık söz edilen Fas’ın Kazablanka şehrindeki serbest bölgeyi Büyükelçimizin desteğiyle Kazablanka Ticaret Müşavirimizle birlikte ziyaret etme fırsatı buldum. Bu ziyaretle ilgili izlenimlerimi aktarmaya çalışacağım. Bölgede havacılığın gelişmeye başladığı tarih 2000’li yılların başına dayanıyor. Ama faaliyet yoğunluğu son 5-10 yılda artıyor.'' ifadeleriyle Fas ziyaretinden dikkat çeken noktaları yansıttı.

Öztürk Türkiye'nin de bu bölgelerde aktif olmasını söyleyerek, ''Bizim ülkemizin firmalarının da bu dost ve kardeş ülke Fas ile irtibatını sürdürmesi, yatırımlar yapması çok önemlidir. Türk insanı bölgede sevilmekte ve kültürel yakınlık duyulmaktadır. Ayrıca yatırımlar yapılan yere ve yatırımın cinsine göre hükûmetten yüzde 30’lara varan destek alınabilmektedir. Bu imkânları fırsata çevirmek önemlidir. Ayrıca büyük potansiyeli olan Afrika pazarına girmek için iyi bir fırsat olacaktır. Bölgeye donanımlı olarak gelmek çok mühimdir. Asla unutmamamız gereken atasözümüz: “Gözden ırak olan gönülden de ırak olur.” '' ifadelerini kullandı.

Yazının devamı için tıklayınız...

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.