Prof. Dr. Fuat Keyman'a ne oldu? Fuat Keyman öldü mü? Fuat Keyman kimdir?

Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fuat Keyman, bir süredir tedavi gördüğü kanser hastalığı nedeni ile hayatını kaybetti. Peki, Fuat Keyman kimdir? Fuat Keyman nereli? Fuat Keyman kaç yaşında? İşte detaylar...

Prof. Dr. Fuat Keyman'a ne oldu? Fuat Keyman öldü mü? Fuat Keyman kimdir?
Yayınlanma:

Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı, siyaset bilimci ve yazar Prof. Dr. Fuat Keyman, 65 yaşında hayatını kaybetti.

Sabancı Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı yapan ve uluslararası ilişkiler bölümünde ders veren Keyman, akademik kariyerinde pek çok önemli çalışmaya imza atmış, uluslararası ilişkiler alanında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden biri olarak tanınıyordu. Bir süredir kanserle mücadele eden Keyman, çalışmalarını son dönemlere kadar sürdürmüştü.

prof-dr-fuat-keyman-hayatini-kaybetti-159643.jpg

PROF. DR. FUAT KEYMAN KİMDİR?

1958 yılında doğan Keyman,1981 yılında lisans eğitimini, 1983 yılında ise yüksek lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. Fuat Keyman, 1991 yılında Carleton Üniversitesi’nde doktorasını aldı. 1994-2002 yılları arasında Bilkent Üniversitesi’nde görev yapmasının ardından, 2002-2010 yılları arasında Koç Üniversitesi’nde ders verdi.

Bilim Akademisi üyesi olan Keyman, Sabancı Üniversitesi’nde rektör yardımcısı olarak görev yaparken, aynı zamanda İstanbul Politikalar Merkezi’nin de yöneticiliğini üstleniyordu. Demokratikleşme, küreselleşme, uluslararası ilişkiler, Türkiye-AB ilişkileri, Türk dış politikası ve sivil toplum gelişimi konularında uzmanlığıyla geniş bir etki alanına sahipti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.